3FM nieuws

Fans redden Lewis Capaldi tijdens Tourette-tic aanval

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Fans redden Lewis Capaldi tijdens Tourette-tic aanval

Lewis Capaldi leeft met Gilles De La Tourette, waardoor hij soms een tic aanval krijgt en zijn spieren ongecontroleerd beweegt. Gelukkig staan zijn fans altijd klaar om hem te helpen met optreden als het hem niet meer lukt. Check hieronder hoe dat klonk!

Tics

Bij Gilles De La Tourette heeft de persoon tics: dit zijn ongecontroleerde bewegingen of uitingen van geluid die op ieder moment kunnen komen. Hoewel de meeste mensen ermee kunnen leven, heb je soms ook momenten dat het ongecontroleerd en in groten getale ineens naar buiten komt. Deze zogeheten "tic attacks" komen vaak voort uit stressvolle situaties of bij grote vermoeidheid. En dat is ook precies wat er afgelopen weekend gebeurde in Frankfurt tijdens de show van Lewis Capaldi.

Fans op TikTok maakten zich zorgen om de zanger, ook omdat niet iedereen weet dat hij aan deze ziekte lijdt. Lewis heeft het voortouw genomen en liet meteen op TikTok weten wat er aan de hand was, en vooral dat mensen zich geen zorgen over hem hoefden te maken. En dat natuurlijk in Lewis zijn herkenbare humoristische stijl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie