3FM nieuws

Mula B over #trueselfie: "Nederland heeft dit onderwerp heel lang ontkend"

  1. Nieuwschevron right
  2. Mula B over #trueselfie: "Nederland heeft dit onderwerp heel lang ontkend"

Deze week staat 3FM in het teken van #trueselfie, waarin we aandacht geven aan depressies, psychische klachten en alle taboes daaromheen. Dinsdag zond 3voor12 Radio een #trueselfie muziekspecial uit en woensdag besprak Mula B wat voor ervaringen heeft met dit onderwerp.

Mula B

Op zijn nieuwe album is Mula B niet bang om zijn donkere kant te laten zien. Hij komt uit een omgeving waar mensen veel last hebben van psychische klachten en hij heeft zelf ook wel het een en ander meegemaakt. Muziek is volgens hem dé manier voor hem om daarmee om te gaan: "Ik heb me vaak heel slecht gevoeld door dingen die ik heb meegemaakt. Muziek heeft me daarin altijd geholpen. Een goed nummer maken voelt als het winnen van de loterij, ook al ben ik nog steeds arm, haha!"

Mula B is van mening dat Nederlanders veel te lang genegeerd hebben hoeveel mensen psychische issues hebben. "We moeten het bespreekbaar maken! Ik zie het nu steeds vaker voorbij komen en dat soort aandacht is belangrijk. Het gebeurt helaas veel vaker en het is echt heel zielig voor mensen die het meemaken. Het is echt een ziekte."

Hij heeft ooit een vriend van hem moeten oppikken van een station omdat hij verward was. "We werden gebeld dat we 'm moesten komen ophalen, maar ik had geen idee hoe ik ermee om moest gaan. Ik ging maar naar de Eerste Hulp, maar daar konden ze ons ook niet echt helpen. Ik dacht, 'Hoe kan dat nou? Hoe moet iemand met zulke klachten zo rond blijven lopen?'" Het hele verhaal beluister je hieronder.

Muziekspecial

Ook de rappers met de allergrootste bek liggen soms 's nachts alleen te piekeren in bed! 3FM-dj Jorien Renkema draaide dinsdagavond een aantal platen waar een verhaal achter zit. Je hoort Lil'Kleine, The Opposites en Fresku.

ZIT JE ERGENS MEE OF ZIE JE HET (EVEN) NIET MEER ZITTEN? KLIK HIER VOOR HULP. #TRUESELFIE

Ster advertentie
Ster advertentie