3FM nieuws

De echte headliner van Coachella 2019 was herpes

  1. Nieuwschevron right
  2. De echte headliner van Coachella 2019 was herpes

Coachella 2019, het jaar dat Tame Imapala, Childish Gambino en Ariana Grande het podium bestegen. Maar toch is dat niet hetgeen dat de meeste zal bijblijven: dat is namelijk herpes.

HerpAlert

HerpAlert is een website waar mensen de symptomen en eventueel een behandeling kunnen aanvragen voor herpes. De website bestaat nu zo'n twee jaar en heeft inmiddels duizenden gebruikers geholpen. Dokters geven hun medische advies nadat mensen hun symptomen en foto's van zichzelf hebben geüpload. Binnen twee uur heb je een diagnose. Vandaar ook de populariteit van de website.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

1105 zaken

In de dagen rondom Coachella is de website ontploft met aanmeldingen van mensen die op zoek zijn naar een diagnose. Het gaat om 1105 dossiers in de omliggende gemeentes, waaronder Indio, Palm Desert en Coachella Valley. Normaliter behandelen de doktoren zo'n 12 dossiers per dag in Zuid-Californië, maar de eerste twee dagen na het eerste weekend van het festival kwamen er 250 nieuwe patiënten bij. De vorige piek wat betreft nieuwe patiënten was rondom de Oscars.

De website TMZ geeft het een goeie verklaring: What happens in Coachella, might stay with you for life.

Ster advertentie
Ster advertentie