3FM nieuws

Skrillex's muziek helpt tegen stekende muggen!

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Skrillex's muziek helpt tegen stekende muggen!

Het klinkt als een 1 april-grap, maar niets is minder waar. De muziek van Skrillex kan helpen tegen stekende muggen. Daar zijn onderzoekers achtergekomen.

Geluid heeft effect op het voortplanten en overleven van veel dieren. Om te onderzoeken of muggen afstotend reageren op bepaalde geluiden, speelden onderzoekers 'Scary Monsters And Nice Sprites' van Skrillex om te kijken wat de reactie van muggen zou zijn. Het nummer bevat veel hoge en lage tonen en zou perfect zijn voor het onderzoek. En wat blijkt? Vrouwtjes muggen vinden het nummer zo vermakelijk dat ze een stuk minder steken dan muggen die niet naar het nummer luisteren!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Maar het nummer heeft nog meer effect op de vliegende insecten, want het blijkt namelijk dat ze door naar Skrillex' muziek te luisteren een stuk minder paren!

Het onderzoek is uitgevoerd op gelekoortsmuggen die vooral te vinden zijn in tropische klimaten. Deze muggen staan bekend om het verspreiden van dodelijke ziektes, dus de muziek van Skrillex kan letterlijke levens redden!

Ster advertentie
Ster advertentie