3FM nieuws

Wat is er allemaal aan de hand bij Spotify?

foto: YouTube Joe Rogan
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er allemaal aan de hand bij Spotify?

Er heerst onrust bij Spotify. Na de omstreden podcast van Joe Rogan waar misinformatie wordt gedeeld rondom covid-19, ontvangt de streamingdienst bakken met kritiek - van onder andere grote namen als Neil Young en Joni Mitchell die zelfs hun muziek ervan af halen - dat zij dit als platform toestaan. Hoe staan de zaken er nu voor?

#DeleteSpotify

Vorige week ging er een open brief naar Spotify waarin honderden artsen en wetenschappers opriepen een bepaalde aflevering van The Joe Rogan Experience-podcast offline te halen. De aflevering zou volgens hen onwaarheden verspreiden over het coronavirus. Na publicatie van de brief besloten verschillende artiesten actie te ondernemen. Neil Young sprak zich als eerste uit door zijn muziek van het platform af te halen, daar voegt Joni Mitchell zich nu aan toe. Nogal een statement, waarna een kettingreactie ontstond. De hashtag #deletespotify is nu trending.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Joe Rogan

De artiesten zijn boos dat Spotify de podcast The Joe Rogan Experience aanbiedt. Hij geeft hier meermaals aan te twijfelen over de werking van de vaccins. Daarnaast vertelt de podcastmaker dat hij ivermectine had geslikt als behandeling van het coronavirus, een geneesmiddel tegen parasieten. Misinformatie is problematisch, omdat deze podcast van Joe Rogan gemiddeld zo'n 11 miljoen luisteraars per aflevering pakt.

Toch wil Spotify niet zo ver gaan om de podcast of de bewuste aflevering te verwijderen, maar komt met een andere oplossing.

Covid-19-Hub

Spotify zal een speciale 'Covid-19-Hub' creëren die wordt toegevoegd aan elke podcast die een discussie over het coronavirus bevat. Via deze hub worden de luisteraars doorverwezen naar "door data gedreven feiten, zoals gedeeld door wetenschappers, artsen, academici en gezondheidsautoriteiten over de hele wereld, evenals links naar betrouwbare bronnen", aldus topman Ek. Ergens de komende dagen zal deze functie zichtbaar zijn op Spotify.

Of dit genoeg gaat zijn voor Neil Young en Joni Mitchell, en de andere artiesten en luisteraars die zich hierover uitspreken, is nog maar de vraag..

Ster advertentie
Ster advertentie