3FM nieuws

Neil Young laat zijn muziek op Spotify verwijderen: “Het gaat heel ver’’

  1. Nieuwschevron right
  2. Neil Young laat zijn muziek op Spotify verwijderen: “Het gaat heel ver’’

Spotify gaat de muziek van singer-songwriter Neil Young verwijderen, op zijn eigen verzoek. Dit komt omdat de zanger klachten heeft gegeven over een podcast waarin volgens hem desinformatie over het coronavirus wordt verspreid. In de ochtendshow discussiëren 3FM-dj Sander Hoogendoorn en sidekick Thijs Boontjes over deze actie.

"Spotify moet wakker worden geschud"

Young heeft een brief geschreven naar zijn management, en naar Spotify. Hij wilde niet dat zijn nummers op hetzelfde platform staan als onder andere de podcast van Joe Rogan. In de podcast ‘The Joe Rogan Experience’ trekt de komiek de werking van vaccins meerdere keren in twijfel.

Thijs vindt het een goede zet van de zanger: “Soms moeten grote bedrijven als Spotify wakker geschud worden door een grote artiest in dit geval”, maar Sander is het daar niet helemaal mee eens: “Ik vind het ook wel goed, want hij strijdt voor het goede, maar om nou je hele catalogus ervan af te halen vind ik wat ver gaan. Eigenlijk pakt Neil Young nu zelf de verantwoordelijkheid, omdat Spotify het niet doet.’’ Thijs: “Nee, ik vind dat hij druk uitoefent op Spotify en dat vind ik een goed idee.”

Deze maand ondertekenden 270 wetenschappers en mensen uit de medische wereld al een brief, waarin Spotify werd opgeroepen om actie te ondernemen tegen Rogan. Spotify heeft het verzoek van de zanger geaccepteerd, maar hopen hem snel terug te komen verwelkomen.

Ster advertentie
Ster advertentie