3FM nieuws

Winne is oprecht door zee bij Herman

  1. Nieuwschevron right
  2. Winne is oprecht door zee bij Herman

Frank is op reis naar Zuid-Soedan om daar reportages te maken voor 3FM Serious Request: Lifeline, maar Muzikantenmaandag is niet te stoppen. Want vanavond is de enige 'ecktuh' Winne te gast bij Herman.

Iedere maandagavond ontvangt Frank (nu dus Herman) in het laatste uur van zijn show De Bende van Van der Lende een artiest. Waarom? "Omdat die muzikanten op maandag meestal toch niet zoveel te doen hebben haha," aldus Frank. Deze maandag was dat Winne, die een uur kwam kletsen.

Negen jaar sinds het vorige album

Het is inmiddels negen jaar geleden dat Winne zijn laatste solo-plaat uitbracht. In die afgelopen jaren is er wel gewerkt aan albums met anderen en heeft hij veel lesgegeven. "Ik had ieder jaar wel de ambitie om muziek uit te brengen, maar ik was gewoon niet gefocust genoeg om echt een album af te maken."

Eind 2016 hakte hij dan toch de knoop door en dook hij de studio in om die langverwachte plaat eindelijk écht te gaan maken. Eind 2017 was dit gelukt en daar is nu Oprecht Door Zee uit gekomen. "Albums zijn echt een deel van mijn leven en heel persoonlijk," aldus Winne. Zijn single 'RCL', wat voor Rotterdam City Lights staat, is daar een mooi voorbeeld van. Als rasechter Rotterdammer doet hij een ode aan die stad. Het vieren van het leven daar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rotterdammer uit West moest wel in het gareel gehouden worden

Winne staat volgens een poll op de Instagram-pagina RapFactCheck op nummer 3 van de beste Nederlandse rappers. Hij moet alleen nog Hef en Fresku boven zich dulden. Gelukkig is Winne het er wel mee eens dat hij deze twee collega's boven zich heeft staan.

Zijn roots liggen in het moeilijke straatgedeelte van Rotterdam-West. Daar waren zijn ouders liefdevol en streng voor hem. Hij werd in het gareel gehouden en dat was ook nodig zegt hij. "Mij is altijd verteld dat ik potentie had en iemand kon worden, dat in combinatie met mijn opvoeding heeft ervoor gezorgd dat ik hier nu zit." Geboren op Suriname en dus getogen in Rotterdam. Herman laat er geen gras over groeien en zet het gesprek in.

Video niet beschikbaar

Nieuw album met een nieuwe generatie rappers

Op zijn laatste album heeft Winne, die inmiddels als een tijdje meegaat veel features staan. We horen o.a. Kempi, Emms (Broederliefde), Candy Dulfer en Fresku. Maar eentje springt er een beetje uit. Memphis Depay kennen we van zijn voetbalskills in Oranje, maar de afgelopen dagen is hij op een muzikale manier in het nieuws. Memphis is namelijk te horen op Winne's nieuwe album is hij te horen op de track 'Akwaaba' (wat staat voor welkom), waarvoor ze samen naar Ghana gingen om een hulpproject op te zetten voor doven en blinden.

Video niet beschikbaar

"Alleen voor Jay Z, Kanye en Nas"

Het schijnt dat Winne geen voorprogramma's meer doet, is dat ook zo?

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie