3FM nieuws

‘Dat het goed blijft gaan met mij’: Een persoonlijk portret van S10

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Dat het goed blijft gaan met mij’: Een persoonlijk portret van S10

De afgelopen jaren heeft S10 samen met Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis aan een documentaire gewerkt over haarzelf: Dat het goed blijft gaan met mij. Het is een kwetsbaar kijkje in het hoofd en leven van de zangeres, met de ups en downs die komen kijken bij het leven van een artiest. De docu is 22 mei live te zien op NPO, en vanaf 20 mei op NPO Start, tijdens de week van de mentale gezondheid.

Dat het goed blijft gaan met mij

In de prachtig geproduceerde documentaire door 100% zien we een 21-jarige Stien die er alles aan doet om haar hoofd boven water te houden, zo om gelukkig te blijven. Het gaat goed met Stien, maar haar minder fijne geschiedenis met de psychiatrie blijft haar achtervolgen. Ze heeft haar eigen manier gevonden om het nare gevoel van haar jonge jaren te onderdrukken en zo door te gaan met gelukkig leven. Maar dit kan soms hard werken zijn als de media én Stien zelf haar vaak confronteren met pijnlijke herinneringen.

In het mooie portret van S10 word je meegenomen vanaf de start van haar deelname aan het Songfestival in 2022 tot en met nu. De hectiek van de Songfestivalbubbel en de nuchtere Nederlandse Stien geven een heldere balans van deze twee werelden: mens zijn en artiest zijn. Stien zei over de hectiek van het Songfestival: "Je bent even niet van jezelf, maar van anderen".

De docu is voorzien van de muziek van S10, die bekend staat om de sterke emotie, en vult daarom de documentaire perfect aan. Haar engelenstem neemt je mee in het gevoel en het hoofd van S10, en fungeert daarbovenop als rode draad door de documentaire. Er is veel licht en er is veel duisternis in het leven en de docu van Stien. Ze struggled vaak met de vraag of zij deze duisternis wilt delen als ze het liefst naar het licht wilt. Het portret van Stien neemt je mee in dit innerlijke conflict.

Kijktip van 3FM-dj Vera Siemons

3FM-dj Vera Siemons: “Deze documentaire laat heel goed zien hoe je als artiest aan zoveel eisen en wensen ‘moet’ voldoen, terwijl je ondertussen ook nog probeert een normaal en leuk leven te leiden. Wat gebeurt er als je na zo’n bomvolle show het podium afstapt en weer met jezelf in de auto terug naar huis zit? Vooral dat er tijdens de periode van het Songfestival een blikje achter de schermen krijgt is heel interessant. En intens!"

"Ik vond het heel bijzonder en mooi om als het ware zo dichtbij S10 te kunnen komen en ik denk dat je hier ook heel goed ziet wat de rol van een manager inhoudt - en in het geval van S10 wat voor onmisbare steun Froukje de manager voor haar is. Kijktip voor zowel een inzicht in de muziekindustrie als het menselijke aan artiest zijn!”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Dit is mijn laatste interview erover en daarna doe ik het boek dicht"

Woensdagochtend belde 3FM-dj Wijnand Speelman met Stien om te praten over de documentaire. In de documentaire vertelt Stien o.a. dat ze het confronterend vindt dat haar psychische verleden op straat ligt en dat ze daar de laatste tijd zoveel naar gevraagd wordt. Tijdens het gesprek stelt Wijnand dan ook de vraag waarom ze alsnog deze documentaire heeft gemaakt. "Het is een beetje tegenstrijdig, maar initieel toen we deze docu gingen maken dacht ik: 'vet! Ik ga mee naar het Songfestival en ik wil deze periode van mijn leven laten filmen', maar dan wordt het toch best wel weer heftig."

De periode voor Stien tijdens het Songfestival was intens. "Toen ik er was vond ik het wel oké, want je hebt veel adrenaline en je wilt het optreden gewoon goed doen. Maar er waren best veel dingen die helemaal niet zo chill waren." Zo vertelt Stien dat er constant backstage mensen waren die haar wilde aanraken, iets wilde vragen of een interview wilde. "Terwijl backstage juist een plek moet zijn waar je rustig moet kunnen chillen."

Als laatste vertelt ze dat ze nu na het uitbrengen van de documentaire wel rust heeft gevonden. "Maar dit is mijn laatste interview erover en daarna doe ik het boek dicht."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie