3FM nieuws

Alle informatie rondom de protestmars van zaterdag

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Alle informatie rondom de protestmars van zaterdag

Bijna 500 partijen uit de live sector hebben zich aangesloten bij de protestmars van Unmute Us. Door het hele land zullen aankomende zaterdag 21 augustus tegelijkertijd mensen gaan lopen om op te staan voor de evenementenbranche en openstelling voor festivals en evenementen.

"De cijfers liegen niet"

Ze willen opkomen voor de vreemde verhouding tussen festivals en sportevenementen. Hierdoor ook alle Fieldlab resultaten steunen waar landen als België nu hun eigen regels rondom festivals aan hebben aangepast.

"De cijfers liegen niet. De Servische gezondheidsautoriteit heeft bevestigd dat er op Exit Festival (180.000 bezoekers) géén corona-uitbraak is geconstateerd. In de Verenigde Staten liepen op Lollapalooza (385.000 bezoekers) slechts 203 mensen (0,05%) een besmetting op. In buurland België worden inmiddels weer evenementen van 75.000 bezoekers toegestaan, nota bene op basis van resultaten van de Nederlandse Fieldlab onderzoeken," laat de organisatie op de website weten.

Details

In zowel Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam zullen georganiseerde marsen plaatsvinden. Hier willen de demonstranten dat er per 1 september weer evenementen mogelijk zijn. De exacte looproutes en locaties worden later op hun website en social media bekend gemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie