3FM nieuws

Wanneer je zo high bent op Paul McCartney's feestje dat Taylor Swift je moet redden

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Wanneer je zo high bent op Paul McCartney's feestje dat Taylor Swift je moet redden

Gebeurt jou dat nou ook altijd? Ben je op een feestje bij Paul McCartney, ben je te high, word je gevraagd om één van je nummers te spelen, klap je volledig dicht, maar is gelukkig Taylor Swift daar om jou te redden. Nee? Nou, Dave Grohl - wie anders - overkwam dit wel.

Oh, Dave Grohl. Zijn verhalen en avonturen vervelen nooit. Het is daarom ook niet gek dat de Foo Fighters-frontman een graag geziene gast is bij talkshows, bij Dave bestaat er namelijk altijd een goeie kans dat er onverwachts een mooie bak op tafel komt. Zo ook toen hij eens te gast was bij The Late Late Show van James Corden.

Borreltje bij Paul McCartney

Dave vertelde tussen neus en lippen door over een feestje van Paul McCartney waar hij onlangs samen met zijn vrouw te gast was, naast een boel andere A-artiesten. Hij was vrij high, rockstars be rockstars, en op het feestje ontstond een spontane jamsessie rondom de piano. Hoe kan ook anders met zoveel muzikaal talent in één ruimte. Allemaal leuk en aardig, tot de ruimte op gegeven naar Dave begint te wijzen: "Dave, play a song!".

Taylor to the rescue

De ruimte valt stil, Grohl klapt dicht, kijkt om zich heen en ziet een piano staan. Beslist dat hij hier niet zoveel mee kan, kijkt nog een keer om zich heen en ziet alleen linkshandige gitaren (of deze er daadwerkelijk waren is de vraag). De paniek slaat toe, op dat moment staat uit het niks Taylor Swift op: "I'll play a song!". Reddende engel die ze is.

Dit nummer klinkt bekend?

Opgelucht haalt Dave adem. De ogen waren nu gericht naar Taylor, die een prachtige tune inzet op de piano. Hij geniet, maar stoot ook zijn vrouw aan: "Wait, what is this song? I think I know this song.." Wat bleek: ze speelde 'Best Of You' van Foo Fighters. Toen hij dit eenmaal - vrij laat in het nummer - realiseerde, zakte hij nog wat dieper weg in z'n stoel. Uiteindelijk verzamelt de rockstar al z'n moed en voegt zich bij Taylor, haar voorbeeld volgend, en zong met haar wat woorden mee van zijn eigen nummer.

Check het verhaal hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie