3FM nieuws

Coldplay stuurt meerdere albumteasers naar fans

  1. Nieuwschevron right
  2. Coldplay stuurt meerdere albumteasers naar fans

Ben je Coldplay-fan? Houd dan je brievenbus in de gaten de komende tijd, want de band deelt cadeautjes uit!

Surprise

Vandaag kreeg ene Lena uit Engeland een kaart op de mat, getypt met een ouderwetse typewriter. Ze dacht eerst dat het nep was, maar het schijnt toch echt te kloppen: op de kaart staat dat Coldplay al '100 jaar' bezig is aan Everyday Life, hun nieuwe album. Dat wordt een dubbelalbum met twee kanten, sunrise en sunset, en het komt uit op 22 november. De kaart is ondertekend door alle vier de bandleden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nederlandse Coldplay-fan Jordan Jansen kreeg vrijdag ook al ren pakket bezorgd. In de doos zat een lijst met daarin de promoposter van Coldplay, die sinds vorige week donderdag te spotten is in verschillende wereldsteden.

Er zat verder geen bericht bij de lijst, maar Jordan hoopt natuurlijk dat er nog wel iets achteraan komt: "Ik zoek naar aanwijzingen, maar vind echt helemaal niks! Misschien blijkt het nog een toegangskaartje te zijn voor iets? Ik heb echt geen idee."


Hints, overal hints

Coldplay lijkt zich de laatste dagen klaar te maken voor een nieuwe release. Niet alleen door middel van de campagneposters, maar ze hebben ook hun website omgegooid en social media aangepast. Het thema is minimalistisch en donker, met een maan en zonnetje. En ze gaan terug in de tijd, want de datum die overal gecommuniceerd wordt is 22 november 1919.

Daarnaast zijn er een aantal Youtube-thumbnails van populaire muziekvideos aangepast naar zwart-wit (o.a. 'Violet Hill', 'Paradise' en 'Yellow'). Daarnaast zijn de videos die je op Spotify kunt bekijken bij die nummers ook aangepast: daar zit een vintage zwart-wit filter overheen. Ook plaatste de band een eerste audioteaser afgelopen weekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie