3FM nieuws

Pharrell Williams en Coldplay brengen samen track uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Pharrell Williams en Coldplay brengen samen track uit

Op papier zou deze samenwerking goud op moeten leveren. Twee van 's werelds grootste en meeste populaire artiesten samen in één liedje? Damn! Maar is het dat ook? Nou, dat kunnen we je vertellen... Dat is het ook! Vanaf deze week hoor je de track 'E-Lo' nieuw op 3FM.

Global Citizen Festival

Maar waar komt deze samenwerking opeens vandaan? Dat is simpel! Zowel Coldplay als Pharrell zetten zich in voor het Global Citizen Festival, het kindje van Chris Martin. Dit festival is een initiatief van de organisatie Global Poverty Project die zich hard maakt voor de strijd tegen armoede. In 2015 hebben ze de Coldplay-frontman gevraagd om het jaarlijkse muziekfestival dat erbij komt kijken de voor vijftien jaar te cureren.

Het festival wordt jaarlijks in New York georganiseerd, maar er zijn uitstapjes geweest naar Mumbai, Hamburg en dit jaar Zuid-Afrika. Die editie vindt aankomende zondag 2 december plaats. Ter ere van de 100ste verjaardag van Nelson Mandela wijken ze eenmalig uit naar het Afrikaanse land.

'E-Lo'

Speciaal voor die editie sloten Chris Martin en Pharrell Williams dus de handen ineen om een bijzondere track te maken. Dat is 'E-Lo' geworden. Officieel is de track gemaakt door Pharrell featuring Los Unidades. Dit omdat Chris het duidelijk wil maken dat het verder niks met zijn band Coldplay te maken heeft maar een nieuw project van de band is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie