3FM nieuws

Het taboe van aan je borsten voelen

foto: Victoria Strukovskaya
  1. Nieuwschevron right
  2. Het taboe van aan je borsten voelen

Oktober is borstkankermaand. Wereldwijd wordt er aandacht gevraagd voor borstkanker, waaronder door Pink Ribbon. En dat is hard nodig, want 1 op de 7 vrouwen krijgt er vroeg of laat mee te maken. 3FM-dj Jamie belde met Maud, die dit jaar kreeg te horen dat ze borstkanker heeft.

Maud kreeg dit jaar te horen dat ze borstkanker had en is sinds april in behandeling. Zelf zat ze nooit aan haar borsten, omdat ze het ongemakkelijk vond. 3FM-dj Jamie herkent zich hierin. "Misschien dat het op onze leeftijd meer voelt als een seksding als iets wat echt jouw lichaam is", denkt ze.

Taboe

Volgens Maud heerst er een taboe op. "Je hoeft niet uitgebreid te voelen. Gewoon rustig duwen en goed drukken tot je het binnenste van je borsten voelt", legt ze uit. Hetzelfde geldt voor mannen en teelbalkanker. Daarnaast kunnen mannen ook borstkanker krijgen.

Van knikker tot ei

Maar hoe voelt een knobbel eigenlijk? Dat verschilt per tumor en borst. Maud: "Bij mij was het bijna 2 centimeter, dat zou ongeveer een knikker zijn." Bij een ander meisje dat ze kent, die grotere borsten had, was het 7 centimeter. "Dat is gewoon een ei."

Meer weten over Maud? Lees hier het volledige artikel over haar.. Hieronder kun je het hele gesprek met Maud terugkijken.

Ster advertentie
Ster advertentie