3FM nieuws

Tones And I: "Het is volledig normaal om je soms niet goed te voelen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Tones And I: "Het is volledig normaal om je soms niet goed te voelen"

Voorafgaand aan haar optreden in de Melkweg sprak 3FM met Toni Watson, beter bekend als Tones and I. Het ging over haar verleden als straatartiest, haar hit 'Dance Monkey' én de #openup week op 3FM. Toni heeft namelijk wel het een en ander dat ze graag wil delen met je!

Straatartiest

Wie zegt dat Tones And I een overnight succes is, heeft het helemaal mis. Ze is al jaren bezig en leefde een tijd in haar auto, totdat de doorbraak met 'Dance Monkey' kwam. Voor die tijd speelde ze haar muziek vooral op straat, wat ze de eerste keer echt doodeng vond.

"Ik was zo ontzettend bang! Ik deed het een uurtje en was bang dat iemand me van mijn plek zou trappen of dat niemand zou stoppen. Gelukkig kwamen er twintig mensen kijken."

Video niet beschikbaar

Dance Monkey

Hoe gaat Toni om met de plotselinge wereldroem na 'Dance Monkey'? Is de druk groter geworden of kan ze het allemaal wel relativeren? Het lijkt erop dat het laatste 't geval is. "Ik bekijk het dag voor dag. Ik ben nog steeds precies dezelfde persoon als eerst, ik ben nu niet ineens 'getraind' in interviews geven of doen alsof ik een bepaald personage ben. Daar ben ik heel blij mee."

#OpenUp

Die nuchterheid neemt ze ook met zich mee als het gaat over psychische gezondheid. "Ik denk dat als iedereen met psychische problemen hier eerlijk over zou zijn, zouden de mensen zónder problemen ver in de minderheid zijn. Iedereen heeft in zijn leven wel eens moeilijke momenten, toch? Als we allemaal wat meer zouden praten en open zouden zijn, zouden we niet zo snel druk voelen van alle fake happy lives die we bij anderen zien."

"Ik ben elke dag wel nerveus of angstig. Ik ben bang dat ik mijn fans niet genoeg aandacht geef. Soms geef ik mezelf helemaal geen aandacht. Ik maak me zorgen of ik wel een goed persoon ben. Zou ik meer moeten doen, als mens? Het is normaal. Wees oké met het feit dat je je soms niet goed voelt, maar probeer er niet in te blijven hangen. Denk na over wat je kunt doen om wat geluk toe te laten in je leven."

Meer weten over #OpenUp? Kijk dan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie