3FM nieuws
BNNVARA

Een kijkje achter de schermen bij Stromae in 'Matthijs Gaat Door'

foto: Matthijs Gaat Doorfoto: Matthijs Gaat Door
  1. Nieuwschevron right
  2. Een kijkje achter de schermen bij Stromae in 'Matthijs Gaat Door'

Afgelopen zaterdag had het BNNVARA-programma 'Matthijs Gaat Door' de eer om Stromae te mogen ontvangen. Dit werd een audio-visueel spektakel, zoals we van hem gewend zijn. Maar hoe komt zo'n plan tot stand? Pim Brassien is verantwoordelijk voor het beeld bij 'Matthijs Gaat Door' en geeft bij Sanders Vriendenteam een kijkje achter de schermen.

Visueel uitpakken

Sander vraagt zich direct af, "Hoe zijn jullie bij Stromae terecht gekomen?" Pim legt uit dat dit een samenspel is met Universal Nederland. "Ik denk dat zij dachten: 'Wij willen visueel uitpakken,' en dat kan goed in ons programma." Het opvallende visuele moment is tijdens het live-optreden van Santé. Stromae heeft een drone in zijn handen als een soort selfiecamera en deze vliegt dan ineens weg.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Maar hoe is dat allemaal gedaan?" vraagt Sander naar aanleiding van deze dronebeelden. Het team van 'Matthijs gaat door' heeft zelf eerst een aantal ideeën bedacht, deze zijn uitgeschreven in 5 A4'tjes en opgestuurd naar het team van Stromae. "Dan zit je met trillende handjes te wachten," legt Pim uit. Gelukkig waren ze direct voor een groot deel al enthousiast.

"Is het dan ook mogelijk dat het dan niet doorgaat?" vraagt Sander. Pim was daar niet direct bang voor. "Worst case scenario is dat ze het helemaal niet vinden passen." Hij legt ook uit dat ze zijn stijl al goed kennen en daar dus op inspelen. Daarbij verzinnen ze dingen die het optreden uniek maken, zoals de dronebeelden.

"It hurt my finger"

Deze gingen alleen niet geheel zonder risico. Na de eerste keer oefenen reageerde Stromae: "Sorry guys, but it hurt my finger a little bit." Zijn team reageerde dan wel een beetje twijfelachtig of ze het dan wel moeten doen. "Maar ik merkte dat hij het dusdanig tof vond, dat je het niet direct zag instorten."

Bekijk het gesprek met Pim Brassien hier terug:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie