3FM nieuws

Vreselijk: artiesten die jouw favoriete track weigeren live te spelen

  1. Nieuwschevron right
  2. Vreselijk: artiesten die jouw favoriete track weigeren live te spelen

Tuurlijk, het is lekker als er tijdens een concert van je favoriete artiest vage b-sides worden gespeeld die je nog nooit live hebt gehoord. Maar minstens net zo heerlijk is het wanneer die grote hit in wordt gezet: de zaal ontploft, iedereen kan meezingen en er is nul noodzaak voor mensen om hun telefoon te pakken, want er staan al zat filmpjes van online. Iedereen is in het moment! Maar... waarom, WAAROM kiezen artiesten er soms voor die grote hit achterwege te laten?

Zo stond 3FM laatst bij The Killers in de Ziggo Dome. De show was voorbij en Brandon Flowers kwam terug voor het encore. Dan weet je wat er gaat gebeuren. Je hoort de beginklanken van 'Mr. Brightside' al bijna beginnen. Je staat klaar om uit je plaatje te gaan. En dan niks... Of nee, niet niks, maar 'Mr. Brightside' was in elk geval nergens te bekennen. Eén of andere onbekende albumtrack kwam wel langs. HUH?

Paramore

Daar kunnen artiesten natuurlijk meerdere redenen voor hebben, maar jammer is het wel. Afgelopen weekend heeft de band Paramore in een show aangekondigd om hun grote hit 'Misery Business' de komende tijd en misschien wel nooit meer live te spelen. Een grote shock voor de fans.

In dit geval is de achterliggende gedachte wel wat dieper. De tekst 'Once a whore, you're nothing more, I'm sorry that'll never change' is al vaak bekritiseerd als anti-feministisch. Frontvrouw Hayley Williams laat die woorden daarom al een aantal shows weg. Maar nu gaat het hele nummer dus uit het repertoire.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere artiesten die afscheid hebben genomen

Paramore is niet de enige act die nummers heeft verbannen. Radiohead-frontman Thom Yorke heeft een nieuwe naam voor hun doorbraak hit 'Creep', namelijk 'Crap'. Dit zorgde ervoor dat de band het nummer jarenlang (zeven om precies te zijn) niet heeft gespeeld, tot ze hem tijdens hun laatste tour in 2016 toch maar weer eens van de plank haalden.

Madonna en 'Like A Virgin'? Geen vriendjes. Een paar jaar geleden vertelde ze dat ze dit nummer 'absolutely never again' nog kon zingen, tenzij ze er misschien dertig miljoen dollar voor zou neertellen. Da's niet gebeurd, maar toch verscheen het nummer tijdens haar laatste tour ineens weer op de setlist. Iemand in haar team is érg goed in overhalen...

Ook 'Wonderwall' van Oasis is jarenlang afwezig geweest van de setlist. Liam Gallagher vertelde ooit dat hij zelfs moet kotsen van het nummer. "You go to America, and they're like: 'Are you Mr. Wonderwall?' You want to chin someone." Inmiddels spelen beiden broers (apart van elkaar, natuurlijk) het nummer weer. En laten we eerlijk zijn: we vinden het allemaal heerlijk!

Welke track mis jij?

Het is duidelijk. Artiesten kunnen soms helemaal klaar zijn met hun hits, maar uiteindelijk komt hij altijd wel weer een keertje terug. Welke track van jouw favoriete artiest mis jij al jaren op de setlist en mag een live comeback maken? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!

Ster advertentie
Ster advertentie