Artiest

Paramore

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Paramore
Is het een punkband? Maken ze pop, powerrock of toch emo? Maakt het eigenlijk iets uit voor deze jonge Amerikaanse groep? In 2005 verschijnt het debuutalbum All We Know Is Falling van dit viertal. Hiermee bouwen ze een grote schare fans op. Met de single 'Misery Business' van het tweede album Riot!, breken ze in 2007 door.

Paramore wordt in 2004 opgericht in Franklin, Tennessee. De groep bestaat uit zangeres en toetsenist Hayley Williams, gitarist Josh Farro, drummer Zac Farro en bassist Jeremy Davis. Hayley en Josh schrijven, beïnvloed door Jimmy Eat World en Sunny Day Real Estate, samen de meeste teksten.

Zangles

Hayley Williams verhuist in 2002, ze is dan 13 jaar, van haar woonplaats Meridian, Mississippi naar Franklin, Tennessee. Daar ontmoet ze de broertjes Josh en Zac Farro. Hayley besluit zanglessen te nemen en speelt samen met Jeremy Davis korte tijd in een funk coverband genaamd The Factory.

Huiverig

De broers Farro (dit klinkt natuurlijk cooler als je ze de Farro brothers noemt) zijn goede vrienden van Hayley en Jeremy maar zijn in het begin nog een beetje huiverig om samen met de zangeres in een band te spelen. Het idee dat een meisje de lead vocals doet zien ze niet zo zitten. Maar uiteindelijk gaan ze overstag en is Paramore geboren. Het is dan 2004.

Debuut

Een jaar na oprichting brengt Paramore hun debuutplaat uit, getiteld All We Know Is Falling. De nummers 'Pressure' en 'Emergency' verschijnen als single. Met optredens zit het vervolgens wel goed in 2005 en 2006. Paramore speelt op verschillende festivals en tourt in Amerika.

Riot!

In 2007 wordt Paramore door het Britse magazine NME gebombardeerd tot "one of ten bands to watch out for". Een doorbraak buiten de Verenigde Staten is vervolgens dichterbij dan ooit. Zeker als het album Riot! verschijnt en goed wordt ontvangen. De single 'Misery Business' wordt een dikke hit.

Brand New Eyes

Het derde album van de band, Brand New Eyes, komt in 2009 in de winkels te liggen en gaat vergezeld door de single 'Ignorance'. Dit is wereldwijd een groot succes, maar helemaal in Amerika. 'Brick By Boring Brick' is de tweede single van dit album en het gevoelige 'The Only Exception' de derde.

Guitar Hero

Opmerkelijk is ook de populariteit die Hayley Williams scoort. Ze is namelijk de eerste muzikant van het vrouwelijk geslacht die opdraaft in de gerespecteerde game Guitar Hero.