3FM nieuws

Dit was S10's eerste weekend in Turijn

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit was S10's eerste weekend in Turijn

Bijna iedereen weet het, maar voor het geval het je ontgaan is: S10 vertegenwoordigt met haar nummer 'De Diepte' Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival 2022. En afgelopen weekend was het dan zover! De zangeres stapte op het vliegtuig naar Turijn waar de liedjeswedstrijd dit jaar wordt gehouden. Op social media kreeg je alvast een sneak peek van o.a. haar eerste repetitie én de outfit die ze gaat dragen tijdens haar optreden.

De outfit

"Het is mijn meest favoriete outfit ooit", vertelt S10 over de door Viktor & Rolf ontworpen outfit. "Ik vind het geweldig dat ze met mij willen werken, ik ben groot fan van hun kunst en kleding. Ik ging naar ze toe en heb zóveel jurken gepast. Het leek wel voor mijn bruiloft, het waren de meest sicke haute-couturejurken. Ik heb ze allemaal gepast, maar een pak past nu het best bij me."

Het tweedelige zwarte pak bestaat uit een colbert met een cropped voorkant, en een achterkant die bijna tot de grond komt. In combinatie met de low rise pantalon is het eerste dat je aandacht trekt de ontblote buik van de zangeres. Gepaard met witte sneakers en S10 haar kenmerkende stijle blonde lokken maakt dat de look compleet.

Voor de zangeres is het ongewoon om felle kleuren te dragen. Het was dan ook vanzelfsprekend dat het pak zwart zou worden. "Het is echt een representatie van wie ik ben. Het is heel erg Viktor & Rolf én het past heel erg bij alle stijlen waar ik van houd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De eerste repetitie

Afgelopen zaterdag stond S10 voor het eerst op het podium in het Pala Alpitour in Turijn. Ze kreeg een half uur de tijd om haar nummer te oefenen en reageerde uitgelaten. "Het ging heel erg goed. Het ging zoals ik gehoopt had dat het zou gaan."

Zondag werden we aangenaam verrast met een korte video van de eerste repetitie. Zo als het er nu naar uitziet in de video wordt het een ingetogen optreden. Weinig gekleurde lichten en zonder speciale effecten. De zangeres stond in haar eentje op een verhoogd podium en om haar heen was het relatief donker. De organisatie van het evenement schrijft bij de beelden: "Ze brengen drama, stijl en rook op het podium... het is Nederland."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisiesongfestival 2022

Aankomende woensdag heeft S10 haar tweede repetitie en kan ze alle puntjes op de 'i' gaan zetten. 10 mei is de grote dag, dan is het tijd voor de eerste halve finale waarin de zangeres mag optreden. De finale wordt gehouden op 14 mei, maar of S10 hier bij aanwezig gaat zijn is nog even afwachten. Als we de bookmakers moeten geloven maakt ze in ieder geval een goede kans.

Ster advertentie
Ster advertentie