3FM nieuws

Pleegt Billie Eillish plagiaat in nieuwe clip?

  1. Nieuwschevron right
  2. Pleegt Billie Eillish plagiaat in nieuwe clip?

Naast dat de 3FM Megahit van deze week natuurlijk een heel vette track is, heeft het nummer ook een heel bijzondere clip. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit erin. Maar de clip ligt flink onder vuur, want de regisseur wordt beschuldigd van plagiaat.

Next level lookalike

Een alerte gebruiker op Reddit merkte op dat de clip verdacht veel lijkt op foto's uit het Amerikaanse Toiletpaper magazine. Hierdoor besloot hij contact op te nemen met het magazine. Dat zei van niks te weten en dat geen enkele fotograaf betrokken was bij deze video.

Plagiaat

De regisseur van de clip is Dave Meyers, een Amerikaanse regisseur die al vaker onder vuur heeft gelegen vanwege plagiaat. In februari 2018 werd de regisseur voor de rechter gesleept na het releasen van de clip van Kendrick Lamar's 'All The Stars'. De kunstwerken die in die clip worden gebruikt zouden te veel lijken op het origineel, zonder dat de maker daar toestemming voor had gegeven. Ook voor de clip van Kendrick's 'Love' en voor Ariana Grande's 'God Is A Woman' werden rechtszaken aangespannen die hij allemaal heeft verloren.

Eigen regie

Opvallend is dat Billie Eilish normaal de touwtjes heel erg strak in handen heeft als het om haar eigen muziek en video's gaat. Tijdens een interview met The New York Times zegt ze: "Er zijn genoeg personen die de regie van videoclips helemaal uit handen geven, maar ik ben absoluut niet zo. Ik ben niet zo'n artiest. Ik zou liever sterven dan op die manier met mijn carrière om te gaan." Zowel Meyers als Billie Eilish hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie