3FM nieuws

Dit zijn de genomineerden voor de Young Impact Awards

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit zijn de genomineerden voor de Young Impact Awards

Domien maakte vrijdagochtend 21 april de genomineerden bekend voor de Young Impact Awards, dat 30 mei plaatsvindt in de Ziggo Dome in Amsterdam. Deze achttien jongeren zijn stuk voor stuk supergoed bezig en zij zijn daarom genomineerd in zes verschillende categorieën. Hier check je hun verhalen!

Young Community Award

David Garib (19)
David zette een kindervoedselbank op in Brabant, zodat minderbedeelde kinderen uit de regio niet zonder eten naar school hoeven.
Dylan van der Griend (20)
Dylan werd geboren als meisje, maar gaat nu door het leven als jongen. Over zijn transitie vlogde hij op zijn Youtube-kanaal.
Fatih Kubus (20)
Fatih organiseerde een sportevenement om vluchtelingen de kans te geven om te sporten. Het doel was om vluchtelingen en studenten met elkaar te verbinden.

Young Creativity Award

Elena Nicolaas (21)
Omdat depressie meer is dan huilende mensen, startte Elena een fotoproject over depressieve jongeren om het onderwerp beter bespreekbaar te maken.
Bram Thomassen (22)
Na heftige en verdrietige tegenslagen in zijn leven bleef Bram de positiviteit opzoeken. Hij maakte hierover een onemanshow om mensen te inspireren.
Lisa Roth (18)
Lisa is de jongste deelnemer van Music Generations, een organisatie die door middel van muziek een brug slaat tussen generaties en culturen.

Young Education Award

Costas Vermeer (16)
Op school richtte Costas een Gay Straight Alliance op, waarmee hij het pesten van homoseksuelen wil tegengaan.
Faraaz Ramdjanbeg (23)
Faraaz richtte Tweestrijd op: een jongerenorganisatie die problemen als huiselijk geweld, (cyber)pesten en zelfmoordgedachtes bespreekbaar maakt.
Lotte Smit (25) en Miloeska Fennema (24)
Lotte en Miloeska werden vroeger gepest en hebben nu Jij Bent Het Waard opgericht, om jongeren te helpen zich weer waardevol te voelen.

Young Environment Award

Omar Link (26)
Hij richtte de technische start-up Nowi op, waarmee hij een technologie ontwikkelt waardoor er energie uit radiogolven gehaald kan worden.
Sytze van Stempvoort (22)
Sytze richtte PeelPioneers op. Zij zetten citrusschillen om in waardevolle grondstoffen.
Steinar Henskes (26)
Steiner is oprichter van Bird Control Group: zij gebruiken laserlicht om op een diervriendelijke manier vogels weg te houden van vliegvelden, industriële terreinen en agrarische gronden.

George Maduro Award

Bilal Zaïdi (20)
Bilal redde een man die onwel was geworden uit een zwembad.
Jamy Snel (15)
Een fietsend 4-jarig jongetje viel in de sloot, maar Jamy redde hem.
Floris van Dijk (15) en Kevin van Dijk (16)
Tijdens een middag schaatsen redden Floris en Kevin een ouder echtpaar dat door het ijs zakte.

Young Innovation Award

Bas van der Reijden (12)
Bas bedacht een digitale wereld waar zieke kinderen met elkaar in contact kunnen blijven na een verblijf in Villa Pardoes.
Laurens van der Wal (26)
Architect Laurens richt zich met zijn bedrijf Walden op duurzame, zelfvoorzienende woningen die in evenwicht zijn met de natuur.
Ward van Gasteren (20)
Ward is oprichter van JongBus, een organisatie die jongeren enthousiast wil maken over ondernemerschap.

Wat is Young Impact?

Young Impact is een beweging van jongeren die de wereld nú wileln veranderen. Degenen die iets goeds doen voor een ander of de wereld om hen heen, verdienen toegang tot de Young Impact Celebration.

Line-up

Niet alleen artiesten als Ronnie Flex, Teske en Sam Feldt komen optreden, er komen ook andere bekende gezichten langs zoals Epke Zonderland, Loiza Lamers en Prinses Laurentien.

>> Check de site van Young Impact

Ster advertentie
Ster advertentie