3FM nieuws

Joost Klein bij Rob & Wijnand: "Ik ben blij dat ik Nederland mag vertegenwoordigen"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Klein bij Rob & Wijnand: "Ik ben blij dat ik Nederland mag vertegenwoordigen"

Joost Klein gaat naar het Songfestival 2024! En dat is zeer verdiend. Vinden wij bij 3FM, en in ieder geval de 25.000 handtekeningen die 3FM-dj's Jamie en Olivier ophaalden met hun petitie om Joost naar het Songfestival te krijgen. Nadat het grote nieuws naar buiten ging, zat Joost meteen bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow om te vertellen over zijn deelname aan het Eurovision Songfestival.

Joost wist het al een kleine week, maar moest het nog even voor zichzelf houden. En dat was heel moeilijk. Maar: het hoge woord is eruit, en hij is nu vooral heel blij: "Ik heb nog nooit zo'n goede maandag gehad".

"De inzending is absoluut een hit"

Het meest benieuwd zijn we natuurlijk met z'n allen naar wat het liedje gaat zijn waarmee Joost Nederland gaat vertegenwoordigen. In maart wordt het liedje onthuld, maar wat gaat hij doen? Hij mag natuurlijk nog weinig zeggen, maar belooft in ieder geval een "frisse wind" te zijn: "Ik ga doen wie ik ben". Zijn vaste producer Tantu Beats is ook in de studio en schuift even aan, want hij heeft zoals altijd zijn magie over de track uitgeoefend. Ook hij mag weinig zeggen, maar geeft in ieder geval al wel aan "nog nooit zo lang aan één nummer te hebben gewerkt".

Er waren zo'n 600 inzendingen voor het Songfestival 2024. Hoe wordt de uiteindelijke inzending dan gekozen? Daar kan eurovisiebaas Twan van de Nieuwenhuijzen - ook te gast in de studio - antwoord op geven: "Er wordt enkel en alleen gekeken naar het daadwerkelijke liedje. En ja, die van Joost heeft de potentie van een absolute hit dat heel Europa kan veroveren."

Joost voegt nog toe: "Ik ben blij dat ik Nederland mag vertegenwoordigen, trust the process. Heb een beetje vertrouwen en liefde!"

Excuses aan Donnie

Het geheimhouden voor zijn vriend Donnie vond Joost afgelopen week moeilijk. Daarom wordt Donnie ook live in de uitzending erbij gehaald zodat Joost toch nog even zijn excuses kan aanbieden. Maar Donnie is eigenlijk alleen maar trots: "Hij heeft het gewoon gedaan, dat bewonder ik heel erg. Nogmaals: geweldig!"

Check het hele interview hier:

Joost Klein, Droom Groot

Joost Klein, ook wel de Friesenjung, verovert steeds grotere massa's met zijn zeer succesvolle 'moshpits met tranen'-formule. Zijn unieke mix van gabber(pop) en poppunk zorgen bij zijn liveshows voor energieke explosies, maar maakt ook ruimte voor emotie met rake teksten. Meerdere uitverkochte clubtours, AFAS Live-shows, gigantische festivalweides op Pinkpop en Lowlands waar hij menigtes laat beuken maar ook huilen, hebben inmiddels gezorgd voor een grote en zeer loyale fanbase. Zo loyaal dat ze afgelopen jaar ook massaal stemden om Joost tijdens de 3FM Awards naar huis te laten gaan met de award voor 'Beste Artiest'. En aan dit rijtje van successen mag hij in 2024 daar nu het Eurovisiesongfestival aan toevoegen.

Eurovisiesongfestival 2024

Het Eurovisiesongfestival 2024 wordt de 68e editie van het Eurovisiesongfestival. De wedstrijd vindt plaats in de Zweedse stad Malmö na de overwinning van dat land op de wedstrijd van 2023 met het nummer 'Tattoo' van Loreen. Met welk nummer Joost ons land gaat vertegenwoordigen, wordt in maart onthuld.

Ster advertentie
Ster advertentie