3FM nieuws

Joost Klein is de Nederlandse inzending voor het Songfestival 2024

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Joost Klein is de Nederlandse inzending voor het Songfestival 2024

This is not a drill! Manifesteren, keihard werken en groot dromen loont: Joost Klein gaat Nederland vertegenwoordigen in Malmö dit jaar bij het Eurovisie Songfestival. En dat is zeer verdiend. Vinden wij bij 3FM, en in ieder geval de 25.000 handtekeningen die 3FM-dj's Jamie en Olivier ophaalden met hun petitie om Joost naar het Songfestival te krijgen.

Bij Rob & Wijnand en de Ochtendshow is Joost om 08:30 uur te gast in de uitzending om te vertellen over zijn deelname.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Joost Klein, Droom Groot

Joost Klein, ook wel de Friesenjung, verovert steeds grotere massa's met zijn zeer succesvolle 'moshpits met tranen'-formule. Zijn unieke mix van gabber(pop) en poppunk zorgen bij zijn liveshows voor energieke explosies, maar maakt ook ruimte voor emotie met rake teksten. Meerdere uitverkochte clubtours, AFAS Live-shows, gigantische festivalweides op Pinkpop en Lowlands waar hij menigtes laat beuken maar ook huilen, hebben inmiddels gezorgd voor een grote en zeer loyale fanbase. Zo loyaal dat ze afgelopen jaar ook massaal stemden om Joost tijdens de 3FM Awards naar huis te laten gaan met de award voor 'Beste Artiest'. En aan dit rijtje van successen mag hij in 2024 daar nu het Eurovisiesongfestival aan toevoegen.

25.000 handtekeningen

3FM-dj's Jamie en Olivier van het programma VoorAan op 3FM hebben in september campagne gevoerd om Joost Klein naar het Songfestival te krijgen. De campagneposter werd massaal gedeeld op social media en door het land verspreid, en wel 25.000 mensen ondertekende de petitie. Ook onze zuiderburen van Studio Brussel pikte het op en steunde de actie, net zoalsOmrop Fryslân. Alle handtekeningen zijn uiteindelijk overhandigd aan de Nederlandse selectiecommissie bij de AVROTROS, de omroep die gaat over de Nederlandse inzending.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eurovisiesongfestival 2024

Het Eurovisiesongfestival 2024 wordt de 68e editie van het Eurovisiesongfestival. De wedstrijd vindt plaats in de Zweedse stad Malmö na de overwinning van dat land op de wedstrijd van 2023 met het nummer 'Tattoo' van Loreen. Met welk nummer Joost ons land gaat vertegenwoordigen, wordt in maart onthuld.

Ster advertentie
Ster advertentie