3FM nieuws

Mister Pinkpop Jan Smeets ontvangt allereerste 3FM Legend Award

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Mister Pinkpop Jan Smeets ontvangt allereerste 3FM Legend Award

In september 2020 nam Jan Smeets afscheid als directeur van Pinkpop. Het eind van een tijdperk en na maar liefst 50 edities van het festival in Landgraaf. Een prestatie die 3FM niet zomaar aan zich voorbij laat gaan. Daarom reikt 3FM-dj Eva Koreman vanavond de 3FM Legend Award aan hem uit tijdens het tv-programma Beau.

Mr. Pinkpop

Jan Smeets ontvangt de allereerste 3FM Legend Award ooit. Onderdeel van de 3FM Awards die op donderdag 15 april worden uitgereikt in TivoliVredenburg.

3FM roemt Smeets om drie in het oog springende factoren: zijn voortrekkersrol in de Nederlandse muziekindustrie, zijn oneindige vastberadenheid en betrokkenheid bij de kleinste details in de organisatie van Pinkpop en zijn verbindende rol tussen artiest en publiek.

Uitreiking van de 3FM Legend Award bij Beau

Pinkpop

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. En 3FM en NPO 3 zijn daar al sinds 1995 bij. In 1970 organiseerde, de toen nog 25-jarige, Smeets in Geleen de eerste editie van Pinkpop. En in 2019 vierde Pinkpop de vijftigste editie. Waarvan we nu weten dat het de laatste was met deze Mister Pinkpop aan het hoofd.

De 3FM Legend Award

De 3FM Legend Award is een juryprijs die vanaf 2021 jaarlijks door 3FM wordt uitgereikt aan een individu of organisatie die door de jaren heen een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse muziekscene.

Kijk donderdag 15 april vanaf 18:30 mee met de 3FM Awards 2021. Vanuit een vol TivoliVredenburg reiken 3FM-dj's Eva Koreman en Sander Hoogendoorn de prijzen uit. Vol? Ja, want de awardshow is onderdeel van de Fieldlab pilotevenementen en mocht de deuren openen voor duizend gelukkige 3FM-luisteraars.

Ster advertentie
Ster advertentie