3FM nieuws

'Mister Pinkpop' Jan Smeets stopt ermee

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mister Pinkpop' Jan Smeets stopt ermee

Oprichter en Mr. Pinkpop stopt als festivaldirecteur. Zo kondigde hij net aan in een video via het kanaal van Pinkpop.

Hij maakte zijn besluit vrijdag bekend tijdens een bijeenkomst met medewerkers. Hij wordt opgevolgd door een drietal mensen dat voor het organiserende Buro Pinkpop werkt: Niek Murray, Sierk Janssen en Tirsa Creusen.

Bericht van JAn

Op de website van Pinkpop schrijft hij onder andere het volgende:

"Corona heeft ook mijzelf parten gespeeld. Hierdoor, in combinatie met andere gezondheidsklachten, heb ik eens goed de tijd genomen om na te denken over de toekomst. Mede hierdoor heb ik besloten dat het tijd wordt om het stokje over te dragen.

Mijn vaste team gaat door met de organisatie van het Pinkpop festival en zal in samenwerking met MOJO, het bedrijf dat al vanaf 1986 verantwoordelijk is voor de programmering, het festival voor de toekomst waarborgen.

Ik ben ontzettend trots op alle 2,8 miljoen bezoekers, crew, leveranciers, sponsoren, partners, artiesten, de kijkers thuis en alle Pinkpop baby’s. Zonder jullie had ik van mijn hobby nooit mijn werk kunnen maken.

Ik heb alle vertrouwen in mijn vaste team en ondanks dat ik een stapje terug doe zijn zij nog lang niet van mij af, haha.

Pinkpop blijft Pinkpop. Wees lief voor elkaar, blijf je goed insmeren, drink genoeg water, stook geen vuurtjes en loop rustig naar buiten.

Ik zie jullie allemaal heel graag op de 51e editie van Pinkpop. Tot dan!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Historie

Jan Smeets richtte in 1970 het eerste Pinkpopfestival op dat toen nog een eendagsfestival was op tweede pinksterdag. Inmiddels is het festival één van de grootste festivals van Nederland en trekt duizenden bezoekers per dag. Mr. Pinkpop was er 50 jaar bij.

3fm op pinkpop

Check alle fragmenten van de afgelopen jaren met 3FM Pinkpop hier.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie