3FM nieuws

Anke verloor haar man omdat er geen stamceldonor was

foto: Still uit video
  1. Nieuwschevron right
  2. Anke verloor haar man omdat er geen stamceldonor was

3FM-dj Wijnand Speelman is deze weken druk bezig met het voeren van campagne. Niet om stemmen te krijgen zoals in de States, maar om 'stammen' te verzamelen. Stamceldonoren waarmee levens gered kunnen worden. Dat de nood hiervoor hoog is bewijst Anke die te horen was in de 3FM Special: "Hij was afhankelijk van een anonieme stamceldonor. Die is helaas niet gevonden..."

Waarom is het nodig?

Wijnand vertelt tijdens de 3FM Special: "Mijn motivatie voor deze campagne is een paar jaar geleden ontstaan toen ik Dennis Verweijen ontmoette. Dennis kreeg op 35 jarige leeftijd de diagnose acute myeloïde leukemie. Een ernstige bloedziekte die zijn leven ingrijpend veranderde. Om zijn leven te redden werd er gezocht naar een stamceldonor. Helaas is dit niet gelukt en is hij overleden. "

"Ik weet zeker dat Dennis apentrots is"

Vooraf sprak Wijnand al met Anke, de vrouw van Dennis: "Als er voor mijn man Dennis op tijd een stamceldonor was gevonden, dan had hij zelf op deze plek gezeten om te vertellen over hoe belangrijk het is om donor te worden."

Dennis ging echter niet bij de pakken neerzitten, hij zei: "Ik ga niet wachten totdat ik doodga. Ook al vinden we voor mij geen stamceldonor, dan zorg ik er wel voor dat heel veel mensen zich gaan inschrijven en dan kan ik op die manier levens redden." Ondanks zijn ziekte gaf Dennis dit wel energie en een goed gevoel. Bekijk hieronder het hele portret over hem:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Doe mee

Word stamceldonor en red levens! Ga naar Wijnie2020.nl en registreer je.

Verder, kwam dit ook voorbij in de 3FM Special

Anemone kwam langs in de studio en vertelde over haar ziekte en het zoeken van een match...

...Uiteindelijk heeft Anemone een match kunnen vinden en is ze genezen.

Ook belde Wijnand met dokter Mirjam Fechter om alles te weten te komen over het hele medische proces

Ster advertentie
Ster advertentie