3FM nieuws

3FM Talent Wodan Boys: "Onze sound is beïnvloed door Queens of the Stone Age."

foto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent Wodan Boys: "Onze sound is beïnvloed door Queens of the Stone Age."

Speciaal voor deze aflevering van 'Wat Een Plaatje' duiken de jongens van Wodan Boys platenzaak 33/45 in om hun 3 favoriete platen te bespreken. In de zaak, die zich in hun woonplaats Den Haag bevindt, hebben ze met elkaar een selectie gemaakt van albums die ze bewonderen en de band heeft geïnspireerd.

Wodan Boys

Wodan Boys werd onlangs tijdens de 3FM Awards uitgeroepen tot 3FM Talent. De Haagse rockgroep bestaat uit Thomas van der Want, Mikkie B Wessels, Timo Prins en Olivier Lucas. Die laatste twee kun je ook kennen als leden van popgroep Son Mieux. De jongens van Wodan Boys zijn pas een paar jaar samen, maar hebben onlangs hun derde EP uitgebracht, Wodan Boys III.

De sound van het 3FM Talent is uniek en er wordt geen standaard rockmuziek geproduceerd. De groep is zeer muzikaal en dat is ook terug te zien in de keuze voor kwalitatieve albums tijdens 'Wat Een Plaatje'.

Grote voorbeelden

De eerste plaat die de groep uit de bakken trekt is Songs For The Deaf van Queens of the Stone Age. Timo, bassist van de groep, vertelt dat hij elk album van deze rockband op elk moment van iedere dag kan luisteren. Gitarist Mikkie: "Het is gewoon ziek dat ze op de meest onmogelijke gitaarpartijen een hele catchy melodie kunnen verzinnen."

Mikkie vraagt aan de andere jongens of Queens of the Stone Age het meeste invloed heeft gehad op hun muziek. "Noem het de ingrediënten van het hoofdgerecht, maar uiteindelijk zijn wij de chef", antwoordden Olivier en Thomas daarop. Over het favoriete nummer van het album zijn de jongens het unaniem eens: 'Song For The Dead'.

Quote

"Oorverdovend gezandstraald worden door gitaren."

Timo van Wodan Boys over de plaat 'Songs for the Deaf' van Queens of the Stone Age

Favourite Worst Nightmare van Arctic Monkeys is de tweede keuze van Wodan Boys. Wat de Haagse mannen zo aantrekt in dit album is een bepaalde felheid van Arctic Monkeys en de goede nummers die onderdeel van de plaat zijn. Mikkie: "Ik denk dat bijna elk liedje op deze plaat een keer mijn favoriete lied is geweest." Drummer Olivier is voornamelijk te spreken over de drumpartijen in de track 'Brianstorm'. Dit album kan overduidelijk niet ontbreken aan de selectie.

De derde favoriete plaat van Wodan Boys is Tyrannosaurus Hives van rockgroep The Hives. De laatste maar niet de minste keuze, want de sound van Wodan Boys is volgens hen beïnvloedt door dit album. "Het is echt een sound die heel agressief is die wij ook een beetje hebben."

Bekijk de video van 'Wat Een Plaatje' hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Best Kept Secret

Volgend weekend is het weer tijd voor Best Kept Secret en ook Wodan Boys zijn onderdeel van de line-up dit jaar! De Haagse jongens staan vrijdagavond op het festival, wat plaatsvindt in de Beekse Bergen. Ook na de zomer heeft het 3FM Talent een drukke agenda, de groep staat namelijk in september op Appelpop en ze gaan vervolgens op clubtour. Zo gaan ze onder andere langs Paradiso in Amsterdam en zijn ze uiteraard te bewonderen in Paard, in hun woonplaats Den Haag.

Benieuwd hoe Wodan Boys live klinkt? Check hun optreden op de 3FM Awards:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie