3FM Talent

3FM Talent Prins S. en De Geit: "Ik ben teksten gaan schrijven door dit album"

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent Prins S. en De Geit: "Ik ben teksten gaan schrijven door dit album"

In deze aflevering van ‘Wat Een Plaatje’ heeft frontman Scott Beekhuizen van 3FM Talent Prins S. en De Geit in totaal 33 seconden de tijd om 3 van zijn favoriete vinyls te scoren. Welk album is zijn all-time favoriet? Wat voor muziek inspireerde hem en wat luisterde hij op de middelbare school? Samen met 3FM duikt Scott de wondere wereld van de platenzaak in en vertelt over zijn persoonlijke favorieten en inspiraties voor het opkomende debuutalbum van de band.

Inspiratie

De debuutplaat van Prins S. en De Geit is uitgebracht op 25 november en heet Rood Staan Hard Gaan, een plaat vol eigengemaakte sounds en persoonlijke teksten. In 'Wat Een Plaatje' vertelt Scott dat sommige teksten geïnspireerd zijn op het werk van Spinvis: "Ik denk dat hier het vonkje is begonnen voor mij om teksten te gaan schrijven, via Spinvis ben ik extra in taal terechtgekomen."

Verder pakt Scott het album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? van Billie Eilish erbij, met een van zijn favoriete liedjes 'bad guy'. Scott vertelt dat het album van Billie Eilish zijn eigen band heeft beïnvloed door het crëren van een eigen universum. Scott: "Ze vertelt het op een manier die ik nog nooit gehoord had, zo heeft ze mij echt weten te pakken."

Wil je Scott nog beter leren kennen aan de hand van zijn eigen muzieksmaak? Bekijk dan hier de video:

Nieuwe muziek

De laatste plaat die Scott uit de schappen trekt is Multitude van Stromae: "Stromae is een echte kunstenaar die behalve de muziek ook als performer geweldig is". Scott vertelt dat hij vooral onder de indruk is van de producties op het album van Stromae: "Er zit veel dualiteit in de producties, daar streven wij met nieuwe muziek ook naar."

Check hier het optreden van Prins S. en De Geit tijdens 3FM Serious Request:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Muziek Van 2023

De hele maand januari staat 3FM in het teken van De Muziek Van 2023. Verwacht heel veel live muziek op de radio, meer nieuw talent op de playlist en de 3FM-dj's gaan je hier allemaal kennis mee laten maken. Daarnaast zijn 3FM en 3voor12 traditiegetrouw ook weer te vinden op ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen, het grootste showcase festival van Europa en wordt eind deze maand De Muziek Van 2023 bepaald. Een lijst met 10 Nederlandse talenten die in 2023 het verschil gaan maken, zowel in releases als live.

Ster advertentie
Ster advertentie