3FM nieuws

3FM Talent néomí: "Dat ik muziek maak is echt een godswonder"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent néomí: "Dat ik muziek maak is echt een godswonder"

Singer-songwriter én 3FM Talent néomí duikt voor deze aflevering van 'Wat Een Plaatje' platenzaak Velvet in om in 33 seconden tijd haar 3 favoriete platen te scoren. Ze vertelt aan 3FM bij welk album ze wegdroomt en welke artiest een speciaal plekje in haar hart heeft.

Groeiend talent

Afgelopen jaar kwam néomí's debuut-EP before uit en trad ze op bij de Popronde. Daarnaast werd ze de állereerste 3FM Talent van 2023 en kondigde ze haar eigen show in Paradiso aan, waar je haar op 7 mei kan bewonderen. Ook komt ze snel met nieuwe muziek, namelijk op 22 april.

Favoriete platen

Doelgericht pakt néomí I Forget Where We Were van Ben Howard erbij. Ze geeft aan dat de zanger een speciaal plekje in haar hart heeft. "Je ziet heel duidelijk een groei, toen dit album uitkwam voelde je dat hij een stapje verder is en dat hij zijn recente ervaringen uit in nieuwe muziek." De Surinaams-Nederlandse zangeres verklapt dat ze hoopt dat mensen dit ook terug zullen horen en voelen in haar nieuwe muziek.

Op een grijze dag wanneer néomí de zon nodig heeft, zet ze Pink Moon van Nick Drake op. "Het is muziek die me raakt en nostalgie opwekt". Als laatste plaat heeft néomí voor Bon Iver van Bon Iver gekozen. "Ik ben niet bezig met de interpretatie van de muziek, ik verdwijn gewoon in die wereld en dat voelt therapeutisch aan. Ik droom weg bij dit album".

Check hier de hele video met néomí:

'Wat Een Plaatje' met néomí

Nieuw album

In 'Wat Een Plaatje' vertelt néomi dat haar nieuwe album samengevoegd zal worden met haar eerste EP en daarom de naam before/after zal dragen. "Er is sinds mijn debuut-EP veel gebeurd wat ik als heel zwaar heb ervaren en vervolgens komt er dan muziek uit wat daaraan resoneert".

Op Record Store Day, 22 april, kunnen we eindelijk het nieuwe album van de Haagse zangeres beluisteren.

Ster advertentie
Ster advertentie