3FM nieuws
BNNVARA

Minder festivals in Nederland als gevolg van drugsproblematiek?

  1. Nieuwschevron right
  2. Minder festivals in Nederland als gevolg van drugsproblematiek?

Festivals schieten als paddenstoelen uit de grond! Elk jaar lijken er wel weer nieuwe festivals bij te komen en de politie heeft het daardoor druk, te druk. Er wordt namelijk heel wat drugs gebruikt op festivals en er is niet genoeg mankracht om alles te controleren. Minister Ferd Grapperhaus weet wel een oplossing, maar of jij daar als festival liefhebber nou zo blij van wordt...

WILDGROEI VAN FESTIVALS

Grapperhaus wil meer doen tegen harddrugs en de maatregelen ervan. Zelf heeft hij wel een duidelijk beeld van welke maatregelen hij terecht vindt. Om er een paar te noemen: hogere straffen voor wie grondstoffen voor drugs vervoert, criminelen die zelf moeten betalen voor het opruimen van xtc-labs en houd je vast... minder festivals. Deze laatste bleef niet lang onopgemerkt.

Er zijn momenteel 1.100 festivals waar flink gezopen en gesnoven wordt en dat zijn er teveel voor de politie om te controleren. Grapperhaus ziet het zo: "geen criminaliteit zonder gebruikers. Iedereen die wat slikt of iets anders gebruikt moet zich ervan bewust zijn dat hij of zij een criminele wereld in stand houdt."

"DE WERELD OP Z'N KOP"

Volgens 3FM-dj Sander Hoogendoorn is het niet de oplossing om het aantal festivals terug te dringen om het drugsprobleem te verminderen. Hij noemt het “de wereld op z’n kop”, aangezien je het probleem in dit geval niet aanpakt bij de bron zoals de andere maatregelen die Grappenhaus noemde. Sander: “ons alcoholprobleem is veel groter dan het drugsprobleem in Nederland. Je kan toch ook niet alle kroegen sluiten omdat daar alcohol wordt geschonken?"

Video niet beschikbaar

LIEFDE VOOR FESTIVALS

Dat drugsgebruik op festivals kan namelijk ook hele positieve gevolgen hebben, aldus Marleen. Zij was afgelopen weekend nog naar een festival waar zelfs de beveiligers positief leken over het grote aantal drugsgebruikers...

Video niet beschikbaar

Dus wat denk jij? Minder festivals om de drugsproblematiek tegen te gaan, of moeten er andere maatregelen worden getroffen?

Ster advertentie
Ster advertentie