3FM nieuws

Heftige beelden: Loren (21) kreeg ongewild drugs in haar drankje

foto: Nottingham Post
  1. Nieuwschevron right
  2. Heftige beelden: Loren (21) kreeg ongewild drugs in haar drankje

De 21-jarige Loren uit Eastwood (Engeland) kwam voor een nare verrassing te staan op het Leeds Festival afgelopen weekend. De festivalganger kreeg namelijk ongewild drugs aan haar drankje. Ze heeft de heftige beelden van zichzelf online gezet, in de hoop anderen te kunnen waarschuwen. Wij delen een aantal tips met je om te voorkomen dat je dit ook meemaakt.

Loren had niets door

Aan de Nottingham Post doet Loren haar heftige verhaal. Ze was samen met haar vriend Adam op het Leeds Festival en toen hij even naar de wc ging raakte Loren afgeleid en deed iemand ongemerkt drugs in haar drankje. Nog geen twintig minuten later draaide de hele wereld om haar heen, legt ze uit aan de krant. Ze had al behoorlijk wat alcohol op toen iemand drugs in haar drankje deed, en da's een combi die niet echt lekker samengaat.

Uiteindelijk belandde Loren dank zij Adam in haar tent, daar was het nog lang niet afgelopen. Loren verloor alle controle over haar kaak en tong en plaste in haar broek. Ook moest ze overgeven, rolde ze met haar ogen en verloor ze tot twee keer toe haar bewustzijn. Adam kreeg door dat ze begon te stikken in haar eigen braaksel en zette haar rechtop. Hij gaf haar zoveel water als kon en wilde niemand roepen, omdat hij bang was dat ze in paniek zou raken. Uiteindelijk viel Loren in slaap en heeft Adam gewacht tot het uitgewerkt was. De organisatie van het festival meldde dat ze iedereen aan zouden raden om dit soort situaties direct bij een van de medewerkers te melden.

Om andere mensen te waarschuwen hebben Loren en Adam de heftige beelden online gezet.

Wat kun jij doen?

Het verhaal van Loren kan iedereen overkomen, er zijn helaas overal mensen te vinden die willen experimenteren of hun drug verkocht kan worden. Dat zorgt voor onschuldige slachtoffers. Natuurlijk heb je geen zin om de hele avond met je hand op je drankje rond te lopen. Daarom hebben we een aantal handige tips voor je.

  1. Laat je drankje nooit onbewaakt op tafel staan. Wanneer je bijvoorbeeld even gaat dansen, laat 'm dan niet op de bar staan. De barman heeft het te druk om op jouw drankje letten.
  2. Drink alleen uit flesjes waarvan je gezien hebt dat de barman ze opende. Wees dus de persoon die de drankjes haalt, dan heb je er veel zicht op.
  3. Neem niet zomaar drankjes aan van een vreemde, tenzij je er zelf bijstaat.
  4. Ga je naar de wc? Drink eerst je drankje op of neem hem mee.
  5. Ziet je drankje er anders uit of smaakt het vreemd? Stop dan meteen met drinken.
Ster advertentie
Ster advertentie