3FM nieuws

Aangerand meisje schrijft ontroerende open brief aan Glastonbury

  1. Nieuwschevron right
  2. Aangerand meisje schrijft ontroerende open brief aan Glastonbury

In een open brief aan Glastonbury bedankt de Britse Laura - slachtoffer van seksueel misbruik - het festival voor de manier waarop zij voor haar klaarstonden toen niemand anders dat deed.

"Gericht aan iedereen die Glastonbury mogelijk maakt." begint Laura haar brief. Samen met nog duizenden anderen wist zij afgelopen jaar voor het eerst tickets te scoren voor het beroemde festival. Ze zou samen met een groep van haar beste vrienden gaan. De maanden van te voren bestonden dan ook voornamelijk uit het speculeren over de line-up en dromen van alle avonturen die ze zouden gaan beleven. Totdat het ondenkbare gebeurde.

De aangifte

Een paar maanden voor het festival wordt zij op een avond seksueel misbruikt door twee gasten uit de 'vriendengroep'. Terwijl ze in het ziekenhuis wordt onderzocht stromen de berichten en voicemails van vrienden binnen. Of ze please geen aangifte wil doen omdat het de festivalplannen in gevaar zou brengen.

"Terwijl ik op de tafel lag en mijn verwondingen gefotografeerd werden door verpleegkundigen, kreeg ik een storm aan telefoontjes en bedreigingen van vrienden die me vertelden om gewoon naar huis te gaan en het niet te melden. Ik mocht de groep en Glastonbury vooral niet ruïneren." - Laura

Reactie Glastonbury

Het duurt even maar uiteindelijk besluit Laura toch aangifte te doen en gaat Glastonbury aan haar neus voorbij. Ze doet nog een laatste poging om het geld terug te krijgen en stuurt een berichtje naar de organisatie.

"Ik kon geen nummer of e-mailadres vinden dus ik vulde een standaard aanvraagformulier van max. 500 woorden in. Ik dacht niet dat het iets zou helpen. Ze ontvangen zoveel berichtjes. Maar ik had ongelijk."

Ze krijgt vrijwel direct een mailtje terug dat iemand haar gaat bellen. En dat gebeurt ook. Adrien, een ex-politieman die nu voor Glastonbury werkt, verzekert Laura ervan dat hij er alles aan gaat doen om haar alsnog die festivalervaring te geven. Op een veilige manier en zonder zorgen dat ze haar 'vrienden' tegenkomt.

(Glastonbury via ANP)

Weekend van haar leven

Laura schrijft in haar brief hoe de organisatie alles heeft ingezet om haar het weekend van haar leven te geven. Ze voelde zich nul keer onveilig. Hoe haar Glastonbug er precies uitzag, lees je hier terug.

Dikke vette props voor Glastonbury om dit op deze manier op te pakken. En Laura voor het delen van haar verhaal.

Ster advertentie
Ster advertentie