3FM nieuws

De Staat gaat nog groter en visueel spannender met hun nieuwe shows

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De Staat gaat nog groter en visueel spannender met hun nieuwe shows

Iedere week heeft 3FM-dj Herman Hofman een artiest of bekende Nederlander bij hem in zijn Instagram livestream. Afgelopen weekend was dat frontman Torre Florim van De Staat. En die vertelde heel wat leuke dingen over hun nieuwe shows, het album dat eraan komt en de tijd dat ze met Muse op tour waren.

Herman in de studio van 3FM en Torre Live vanuit een hotel ergens. "Ja, familie-dingen," legt hij uit als Herman vraagt wat hij er doet. 2019 moet een mooi jaar worden voor de Nijmeegse band. Op 18 januari komt het nieuwe album Bubblegum uit en een paar weken later beginnen ze aan een enorme tour door Europa. 26 shows waarvan er maar eentje in Nederland is. "Hoe komt dat?" vraagt Herman.

Grote tour door Europa

Mensen buiten Nederland vinden De Staat gewoon ook heel tof. Logisch natuurlijk! Maar het heeft bijvoorbeeld ook te maken met hun tour met Muse van een paar jaar terug. "De reden dat we bijvoorbeeld in Milaan kunnen spelen komt zeker doordat we zes keer met Muse in Milaan hebben gestaan," vertelt Torre.

Maar gelukkig staan ze dus ook nog wel met een show in Nederland. Op 16 maart nemen ze de AFAS Live in Amsterdam weer over. En het belooft een showtje te worden... "We zijn stiekem wel iets aan het bedenken wat we nog nooit hebben gedaan. We proberen het vooral op visueel gebied opnieuw te overstijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bubblegum

En op 18 januari komt dan ook dat nieuwe album uit waarvan we al twee tracks kennen: 'KITTY KITTY' en 'I'm Out Of Your Mind'. Twee best wel ruige en harde tracks. Gaat het hele album zo klinken? "Van te voren denk ik altijd: oké, we gaan echt één ding doen. En er zit ook wel één gedachte achter, alleen muzikaal gezien gaat meer kanten op. Van hard naar ook dansbare tracks. Haha het is moeilijk om je eigen ding uit te leggen. We leggen het tegen die tijd wel uit met de muziek!"

Luister en bekijk het volledige interview hieronder terug!

Ster advertentie
Ster advertentie