3FM nieuws

Inhaler over nieuwe album 'Cuts & Bruises': "We tried to hit some more genres"

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Inhaler over nieuwe album 'Cuts & Bruises': "We tried to hit some more genres"

Je kan er niet meer omheen, de Ierse band Inhaler is populair en blaast vandaag Spotify omver met de release van hun nieuwe album Cuts & Bruises. Het viertal uit Dublin kwam elf jaar geleden samen toen ze besloten meer werkervaring op te willen doen. Inmiddels heeft dat project ervoor gezorgd dat hun droom werkelijkheid is geworden. De band kwam langs bij Rob en Wijnand en de Ochtendshow om te vertellen over de nieuwe plaat.

Cuts & Bruises

We hebben al mogen genieten van de hits ‘Love Will Get You There’, 'These Are The Days' en ‘If You’re Gonna Break my Heart’. Nu kunnen we dan ook eindelijk de andere nummers van het nieuwe album grijs gaan draaien. De focus van Cuts & Bruises ligt dit keer meer op de nummers, volgens de band staan er op hun debuutalbum namelijk vrij grote en thematische liedjes. "Omdat het onze eerste keer in een studio was, waren we zo enthousiast dat we meerdere drum tracks en gitaren hebben ingezet. We hebben nu opzettelijk minder instrumenten gebruikt." Daarnaast zegt de band hun geluid uit te willen breiden en meer genres te willen raken met hun tweede plaat.

Arctic Monkeys

In 2022 stond Inhaler in het voorprogramma van Arctic Monkeys en dit jaar zijn ze opnieuw gevraagd om de support act van de Britste band te zijn. Inhaler noemt die tour van vorig jaar een ‘fever dream’. “Nadat Arctic Monkeys ons opnieuw vroeg voor hun voorprogramma hebben we het pas écht gevierd. We waardeerden het eigenlijk meer nadat we het hadden meegemaakt, omdat we hadden ervaren wat voor big deal het is.”

Ook vertelt de band dat ze met elkaar vaak luisteren naar Arctic Monkeys en andere bands zoals Turnstile en Queens of the Stone Age, om inspiratie op te doen.

Groeiende populariteit

De band gaat als een speer en ze krijgen zeer lovende reacties. Het viertal hoopt natuurlijk dat Cuts & Bruises net zo goed zal worden ontvangen. "Veel mensen hebben ons verteld dat het eerste album veel voor hen heeft betekend. Hopelijk zal het tweede album dezelfde impact hebben." Dat het debuutalbum belangrijk is geweest voor veel fans is heel bijzonder voor Inhaler. "We moeten onszelf continu knijpen als we dit soort uitspraken horen."

Afgelopen festivalseizoen stond Inhaler op Pinkpop. De jongens noemen dit een van hun favoriete shows van de zomer. In ons land zijn ze ontzettend populair, zo stonden ze onder andere in een uitverkocht Paradiso en hebben ze al twee keer de 3FM Megahit gepakt. De twintigers zeggen dat de energie en de liefde voor hun muziek meteen aanwezig was tijdens hun optredens in Nederland en dat ze daar erg van hebben genoten.

Ondanks dat de band het nieuwe album pas één keer voor livepubliek heeft gespeeld en vandaag de eerste reacties zal ontvangen, staan ze helemaal achter Cuts & Bruises en zeggen ze erg blij met het eindresultaat te zijn.

Bekijk hier het hele interview met Inhaler:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luisteren dus! Check hier het hele album:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie