3FM nieuws

Inhaler op Pinkpop 2022: "In The Netherlands our music is connecting with a lot of people"

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Inhaler op Pinkpop 2022: "In The Netherlands our music is connecting with a lot of people"

Het gaat voor de wind met de Ierse band Inhaler. De band heeft het maximale uit de lockdowns gehaald afgelopen twee jaar, en zijn nu klaar om te vlammen. En dat is precies wat ze deden op de zondag van Pinkpop waar ze de tent-stage platspeelden. Vlak voor het optreden sprak 3FM-dj Sander de bandleden.

Ramvolle tour

De band zit momenteel midden in een ramvolle tour. De hele zomer lang zit er amper een vrije dag tussen voor de Ierse muzikanten. Zelf proberen ze hier niet al te erg bij stil te staan: "We kijken niet al te veel naar het tourschema maar leven van dag tot dag. Het is echt veel als je kijkt naar het schema. We worden nu gewoon wakker, gaan richting het optreden, spelen, en vertrekken weer door naar de volgende bestemming."

Superfans

De band heeft zojuist iets van hun bucketlist kunnen afstrepen: een aantal dagen geleden speelden ze hun eerste arena-show als support act van Kings of Leon. En dat is niet zomaar een band voor de jongens, vanaf jongs af aan zijn ze fan en kennen ze ieder nummer uit hun hoofd: "We hebben allemaal gehuild. We zijn opgegroeid met hun muziek en hebben zoveel nummers gecoverd. We kennen alles uit ons hoofd. We zijn zulke grote fans, het was echt een eer."

Speciale connectie met Nederland

De band stond onlangs nog in een uitverkochte Paradiso, en op Pinkpop wisten ze de tent-stage tot de nok te vullen met bestaande maar ook nieuwe fans. Dat is overigens niet overal een gegeven, de jongens vertellen een speciale band te hebben met ons kikkerlandje: "Het is interessant, onze muziek slaat heel goed aan bij jullie. Daar zijn we heel dankbaar voor, we zijn bij jullie groter dan in andere landen."

Vaderdagcadeau voor Bono

En natuurlijk moet het toch even genoemd worden: frontman Elijah is de zoon van niemand minder dan Bono. Het muzikale talent zit daar duidelijk in de familie! Op het moment van het interview, was het toevallig vaderdag. Ter ere daarvan, gaf Sander de zanger een cadeau. En dat is handig, want hij was het zelf per ongeluk vergeten. In 1981 stond U2 namelijk op Pinkpop. 3FM wist de officiële poster uit 1981 op te duikelen, en deze overhandigde Sander.

Check het hele interview hier:

Inhaler interview op Pinkpop

Ster advertentie
Ster advertentie