3FM nieuws

Leer Inhaler kennen: rock 'n roll uit Dublin

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Leer Inhaler kennen: rock 'n roll uit Dublin

Elk succesverhaal rondom rock 'n roll-bands lijkt te beginnen op een middelbare school. Zo ook voor Inhaler uit Dublin die deze week hun eerste 3FM Megahit hebben met 'These Are The Days'.

Misschien heb je de naam Inhaler al een paar keer voorbij zien komen op bijvoorbeeld Pinkpop of dus hier op 3FM, maar het kan dat je ze nog niet supergoed kent. Daarom hier een aantal belangrijke feiten om naast de muziek ook fan van de band te worden.

'These Are The Days'

De band begon in 2012 op de middelbare school door hun gedeelde liefde voor The Stone Roses. Daarop besluit het viertal in 2015 de naam Inhaler aan te nemen. Na jaren te schrijven komt in 2019 de eerste single uit: 'It Won't Always Be Like This'. De band klinkt als een indie/rock-groep uit het eind van de jaren tachtig, maar dan wel toekomstbestendig.

Inmiddels zijn het echt de gouden dagen voor Inhaler, want hun Europese tour gaat langs tientallen grote steden. In Nederland doen ze dit jaar alleen al Pinkpop en Paradiso (twee keer) aan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pinkpop 2022

Ook mocht de band optreden op Pinkpop 2022. Daar spreekt 3FM-dj Sander Hoogendoorn backstage af met de Ierse mannen om ze de hemd van het lijf te vragen over hun connectie met Nederland en hun toekomstplannen. Check het hele interview hieronder:

Sander spreekt Inhaler op Pinkpop 2022

Dromen komen uit

Naast het spelen op Pinkpop, kan de band meer dingen van hun bucketlist afstrepen. Ze hebben hun eerste arena-show als support act van Kings of Leon gespeeld. En dat is niet zomaar een band voor de jongens, vanaf jongs af aan zijn ze fan en kennen ze ieder nummer uit hun hoofd: "We hebben allemaal gehuild. We zijn opgegroeid met hun muziek en hebben zoveel nummers gecoverd. We kennen alles uit ons hoofd. We zijn zulke grote fans, het was echt een eer."

Fun fact:

Het is al vaak genoeg gezegd, toch blijft het een leuk feitje: frontman en zanger Elijah is de zoon van Bono (U2). Mocht je je afvragen of Bono niet gewoon stiekem alle liedjes van Inhaler schrijft: nee.

Aan NME laat frontman Eli weten dat ze daarin toch echt wel van mening verschillen: "Hij heeft een hele succesvolle band, maar ik heb een compleet andere kijk als het aankomt op songwriting."

3FM Megahit

Deze week hoor je hun track 'These Are The Days' extra vaak op 3FM omdat het de 3FM Megahit is. Maar wil je nou nog meer nieuwe muziek checken? Abonneer je dan op de playlist via spotify. Dat kan hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie