3FM nieuws

9 redenen waarom de introweek de leukste week van het schooljaar is

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. 9 redenen waarom de introweek de leukste week van het schooljaar is

De introweek is by far de leukste week van het hele schooljaar. Ook al heb je er misschien in eerste instantie helemaal geen zin in, de introweek is hét perfecte moment om nieuwe vrienden te maken, domme spelletjes te doen en je eens flink te misdragen. Drie hoeraatjes voor de introductieweek!

1. Een nieuwe start

Ben je al die saaie/stomme/onaardige mensen op je middelbare school he-le-maal zat? Dan is de introweek het juiste moment om jezelf effe helemaal op te frissen. Niemand weet hoe je eruit zag toen je 13 was en nog rondliep in een skaterbroek of met twee staarten op je kop #schaam. Best wel lekker om opnieuw te beginnen.

2. Aanbiedingen in kroegen

Alle kroegen willen de komende vier jaar jouw favoriete kroeg worden. Je wordt dus naar binnen gelokt door vette artiesten of halve BN'ers (Dave Roelvink, om maar even een knaller te noemen) en heel veel gratis shotjes. Ook is het tweede biertje vaak gratis of kost 'ie tot twaalf uur maar een euro. Euy!

3. Je bent binnen no time vrienden met iedereen

Niemand kent iemand (ja, moeilijke zin hè) dus jullie zijn helemaal op elkaar aangewezen. Wanneer er eenmaal iemand begint met praten volgt de rest vanzelf. Voor je 't weet zit jij met je favoriete onbekende uren te praten over je favo maaltijd, je scharrel of een combinatie van die twee.

4. Je kunt je misdragen

Hallo! Je bent volwassen! Leraren op je opleiding geven echt geen fuck of jij veel of weinig drinkt en het interesseert ze al helemaal niet of je de hele avond hebt staan twerken.

5. Je bent ineens superverbonden met je groepje

Eigenlijk weet je al bij binnenkomst: jouw groepje is het allerbeste! En dat mag iedereen weten! Jullie doe er alles aan om te winnen en dat gaat jullie ook gegarandeerd lukken. Alle andere groepjes zijn STOM en gaan sowieso van jullie verliezen. Die band bindt jullie voor de rest van het leven.

6. Je mag domme spelletjes doen

Voor je het weet sta je op een voetbalveld zonder kleding maar met een paar vuilniszakkenom je lijf een potje jeu des boules te doen. Prima! Het introkamp is de beste plek waar je jezelf he-le-maal kunt verliezen in de meest domme spelletjes die er bestaan. And you like it ;)

7. Het zorgt voor de beste verhalen van je hele studententijd

De komende vier jaar zul je iedere misstap die je maakt in je gezicht geduwd krijgen maar hey, da's alleen maar grappig. Het introkamp is de bron voor alle verhalen die helemaal uitgemolken worden tijdens je studententijd. Je zult de komende jaren nog regelmatig geconfronteerd worden met dit heftige weekje...

8. Op het begin heb je geen zin...

Want ugh, nieuwe mensen, kamperen en vies eten. Eigenlijk zie je er al een paar weken behoorlijk tegenop. Maar tóch moet je.

9. Maarrr... achteraf ben je súúúper blij dat je toch gegaan bent

Het is even spannend maar wanneer je eenmaal door de zure appel heen bijt merk je al snel dat het eigenlijk hartstikke leuk is. Iedereen (ok, de meeste mensen dan) is aardig en je bent niet de enige die er alleen voor staat. Het schept een band hoor, samen de meest achterlijke uitdagingen voltooien. Voor je het weet heb je vrienden voor het leven gemaakt!

Ster advertentie
Ster advertentie