3FM nieuws

Hoe overleef ik zonder Game of Thrones?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe overleef ik zonder Game of Thrones?

Nu het zevende Game of Thrones seizoen afgelopen is beginnen de afkickverschijnselen langzaam in te zetten. Winter is here en hij gaat nog wel even duren, dus we geven je hieronder wat survivaltips om het wachten op 't volgende seizoen iets draaglijker te maken.

1. Koop ijs, heel veel ijs


Als je ooit door een break-up gegaan bent snap je hoeveel pijn een gebroken hart kan opleveren. Een tijdelijk afscheid van je favoriete cast komt daar heel dicht bij in de buurt. Gelukkig hebben we altijd nog onze twee vrienden Ben & Jerry, gun jezelf dus een pot of drie.

2. Ga bewegen

Als je scherm zwart ziet en je wordt geconfronteerd met je eigen verbaasde reflectie is het tijd om die laptop dicht te klappen. Ga op zoek naar afleiding! Het blijkt dat lichaamsbeweging wel zou kunnen helpen. Dus trek je schoenen aan en ga wat doen. The world is your oyster!

3. Accepteer dat lichaamsbeweging niet je ding is

"Ga bewegen".

4. Kijk alles nog eens terug

Vragen als "wie is hij ook alweer?" en "waar kwam zij ook alweer vandaan?" komen wel eens voor na zeven seizoenen. Begin gewoon weer eens van voor af aan, terug naar de goede oude tijd dat iedereen nog leefde.

5. Ga de boeken lezen

Als je ze altijd al eens wilde willen lezen is dit je tijd! De serie mag dan wel voorliggen op de boeken, maar je haalt wel een stuk meer achtergrondinformatie uit de boeken en zo leer je je favoriete karakters nóg beter kennen.

6. Maak je eigen Game of Thrones kostuum!

IKEA liet eerder al weten hoe je je eigen kostuum kunt maken. Het enige wat je nodig hebt is een kleedje en een schaar, piece of cake!

7. Schrijf je eigen fanfiction

Als je niet kunt wachten op het einde, schrijf je hem toch gewoon zelf? Om je wat inspiratie te geven is hier een filmpje van Emilia Clarke (a.k.a. Khaleesi, de epische drakenmoeder) die de meest absurde fantheorieën voorleest. Kan gewoon toch?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

8. Zoek vervanging voor je verslaving

Onze vrienden bij NPO3 hebben een mooi overzichtje gemaakt van nieuwe series in augustus. Ter vervanging van je GoT-verslaving kun je dus gewoon aan een nieuwe beginnen.

9. Het is gewoon klote, accepteer het maar

Als het nieuwe seizoen na al deze stappen nog steeds niet op je deurmat ligt, zit er niets anders op dan de situatie te accepteren. Kruip gewoon je bed in om te beginnen aan je winterslaap. Kun je over 1 à 2 jaar ontwaken voor de ontknoping om daarna een existentiële crisis te ervaren. Maar dat negeren we nog even.

Ster advertentie
Ster advertentie