3FM nieuws

Hospiteren: The Do's & (vooral) Don'ts

  1. Nieuwschevron right
  2. Hospiteren: The Do's & (vooral) Don'ts

Toen ik het heuglijke nieuws kreeg dat ik aan de slag mocht als stagiair bij 3FM kon mijn geluk niet meer op. Helaas kwam er snel een einde aan, want ik moest op zoek naar een nieuwe kamer. Gehavende studenten weten wat dit betekent, maar voor wie er nog niet bekend mee is: dat betekende dat ik (alweer) moest gaan hospiteren...

Een studentenkamer valt niet zomaar op je pad, dat is hard werken. Nadat je een advertentie kiest die je bevalt ga je aan de slag met de introductiemail. Hieruit moet blijken dat je een sprankelende persoonlijkheid hebt, gevoel voor humor, dat je netjes en aardig bent en dat je past bij het huis in kwestie. Dit, in combinatie met een overdosis geluk, bezorgt je een uitnodiging! En dan begint het...

Als iemand die aan beide kanten van een kijkavond gestaan heeft kan ik concluderen dat sommige dingen echt niet door de beugel kunnen. Dus lees even mee, en doe dit nooit meer.

"Neem a.u.b. wat drank mee als je op onze hospiteerborrel komt"

Alles leuk en aardig, maar als arme student is het overleven tot de volgende keer dat ome DUO je weer geld leent. Daarbij hebben de organisatoren slechts één keer bezoek, terwijl sommige studenten juist meerdere avonden moeten hospiteren. Dus wees niet skeer en haal een kratje, hospiteren is al vreselijk genoeg.

Het kringgesprek

Nadat de kandidaten een voor een binnen komen druipen gaat iedereen in een kringetje zitten als een echte Hollandse verjaardag. Dan krijgt ieder individu een minuutje of twee om de leukste van de tien te blijken, nou ja, deze ronde dan. Want over een halfuurtje staan de volgende tien alweer klaar. Even een paar dingen op een rij die ik echt niet meer kan horen:

"Ik hou van lekker eten"

Wow, echt?

"Ik hou van gezelligheid, maar soms wil ik ook even tijd voor mezelf"

Don't we all?

"Ik doe graag dingen met vrienden"

Laat ik hier geen woorden meer aan vuilmaken.

En dan?

Nadat de organisatoren aankondigen dat de volgende groep bijna op de stoep staat is het tijd om te vertrekken. Fijn. Dat zit erop. Tenzij je mede-kamerzoekers dezelfde bus/trein hebben en tegen je gaan praten, want dan gaat de hel nog even door.

Word je gebeld of niet?

Dan begint Het Grote Afwachten. Als het huis waar je kwam hospiteren bestaat uit herrezen demonen hoor je de volgende dag pas of je het bent geworden of niet. Als ze wél een greintje menselijkheid in hun donder hebben, krijg je dezelfde avond nog nieuws.

Sommige mensen hebben na één avond al een kamer, en sommigen huren na hun vijftiende avond spontaan een kartonnen doos onder de brug. Of je nou net begonnen bent met zoeken of al twintig kijkavonden achter je naam hebt, ik wens je een hoop succes. Je gaat het nodig hebben!

Ster advertentie
Ster advertentie