Naar homepage
3FM nieuws

Billie Eilish deelt mooi statement over mental health

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Billie Eilish deelt mooi statement over mental health

Billie Eilish is onderdeel van een Amerikaanse campagne om het taboe van praten over je psychische gezondheid te doorbreken. En daarin zegt ze een aantal rake dingen!

Praat erover

Als je een beetje bekend bent met Billie en haar muziek weet je dat ze zelf ook dealt met depressies. De zeventienjarige artiest vertelt in het onderstaande filmpje dat ze nog steeds aan het uitvogelen is hoe ze met haar eigen psychische gezondheid moet omgaan. Voor haar speelt het contact met vrienden en familie daarin een grote rol: "There have been people that have texted right when I needed to be texted, saying they loved me and were thinking about me. It really means a lot."

Billie benadrukt dat het belangrijk is om aan mensen te vragen hoe het met hen gaat, zeker als je vermoed dat ze er niet zo lekker in zitten. Billie: "Starting that conversation doesn't immediately have to be super serious. Just ask somebody if they're okay! And if they answer 'Yeah I'm good', just ask 'Really? Are you good?'"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En andersom, als jij degene bent die zich niet goed voelt: praat erover! "It doesn’t make you weak to ask a friend or to go to a therapist. It shouldn’t make you feel weak to ask anyone for help."

Kleine gebaren

De moraal van het verhaal? "The main thing I'm trying to say is that you should keep your ears open and you should listen…even if it's just a little more comfort, that can really mean a lot to someone, because you don’t know what is going on."

#OpenUp

Ook met 3FM proberen we het taboe op psychische klachten te doorbreken. Of het nou nou om een burn-out, depressie, angst, persoonlijkheids- of eetstoornis gaat, of dat je elke nacht wakker ligt om te piekeren... Op 3FM.nl/openup vind je verhalen van mensen die hiermee dealen en er iets aan proberen te doen!

3FM Festival Top 999

Vind jij Billie nu dé artiest van dit moment en zou je haar niet alleen op Lowlands, maar op veel meer festivals willen zien? Deel die liefde en stem op haar in de 3FM Festival Top 999! Stemmen kan hier, tot 23 augustus.

Meer Billie Eilish?

Abonneer je dan op de 3FM Now Playing op Spotify, of check een van de onderstaande artikelen.
>> Dit was de 3FM Exclusive met Billie Eilish
>> Sigrid covert Billie's 'bellyache'
>> Een kijkje in de slaapkamer van Billie

Ster advertentie
Ster advertentie