3FM nieuws

Share The Mic Now: "Racisme moet de wereld uit, maar wat kunnen we doen?"

  1. Nieuwschevron right
  2. Share The Mic Now: "Racisme moet de wereld uit, maar wat kunnen we doen?"

Bekende witte invloedrijke vrouwen stelden woensdag hun Instagram open voor zwarte invloedrijke vrouwen. Met de actie 'Share The Mic Now' proberen ze racisme bespreekbaar te maken en zwarte stemmen naar voren te schuiven. Onder andere actrice Halina Reijn en Hélène Christelle Munganyende doen mee aan deze actie. Frank & Eva spraken ze in de middagshow.

WAT KUN JE DOEN?

Het initiatief is overgewaaid uit Amerika en nu is het dus de beurt aan Nederland. Haline: "We zijn het er allemaal over eens dat racisme de wereld uit moet, maar wat kunnen we er nou aan doen?" Een 'microscopische' bijdrage is volgens Halina en Munganyende deze actie. "Wat Share The Mic Now laat zien is dat er echt niet zoveel werelden tussen ons liggen, als we echt goed kijken."

RACISME is ook EEN PANDEMIE

Het onderwerp racisme is nu actueler dan ooit en volgens Munganyende is dit een goed moment om erbij stil te staan en het te beseffen: “Het was alsof de wereld voor het eerst stil genoeg was, om te zien hoe diep geworteld de pandemie van racisme eigenlijk is," zei Munganyende. Luister en kijk het hele interview hieronder.

Ster advertentie
Ster advertentie