3FM nieuws

'Alone' remix van Nothing But Thieves en Rag'n'Bone Man is 3FM Mega Hit!

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Alone' remix van Nothing But Thieves en Rag'n'Bone Man is 3FM Mega Hit!

Wat krijg je als je Nothing But Thieves een remix laat maken van een track van Rag'n'Bone Man? Een krachtige rockballad! Deze week is 'Alone' daarom 3FM Mega Hit.

Remix

Wat de band met het nummer heeft gedaan? Meer drums, meer gitaren en natuurlijk de stem van Conor, de frontman van Nothing But Thieves. Het is wellicht een onverwachtse samenwerking tussen de alternatieve rockband en Rag'n'Bone Man, die vaak meer de poprock kant opzoekt, maar beide artiesten spreken vol lof of elkaars sound. Dus toen Rag'n'Bone Man voorstelde om samen te werken aan deze track, was iedereen gelijk enthousiast.

Quote

When Rory approached us to rework his track ‘Alone’ with him, we immediately loved the idea. A remix but better.

Nothing But Thieves

Inspiratie achter het nummer

Rag'n'Bone man - wiens echt naam Rory Graham is - sprak in interviews vaker over de inspiratie achter het nummer. De tekst komt voort uit een gesprek dat hij met een vriendin had over haar leven. Zij voelde zich beoordeeld door haar omgeving voor haar levenskeuzes om niet te trouwen en geen kinderen te willen. Rory schrijft in het nummer over de druk en vooroordelen die de maatschappij op vrouwen plaatst en niet op mannen.

Quote

I remember seeing Nothing But Thieves at some festivals previously and thinking how amazing they were – I love their sound. I think they’ve done a really interesting version of this song and it’s a real honour to have them on the track.”

Ster advertentie
Ster advertentie