Naar homepage
3FM nieuws

Dit rietje waarschuwt voor drugs in je drankje

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit rietje waarschuwt voor drugs in je drankje

Jammer genoeg gebeurt het best vaak: tijdens het uitgaan stopt iemand iets in een drankje van jou of een van je vrienden. Als slachtoffer van zo'n date rape drug — want zo wordt dit genoemd — raak je versuft, word je sekslust vergroot en kun je zelfs out gaat. En dat laatste betekent weer dat een dader van alles met je kan doen. Creepy. Om dit voorkomen is er nu iets nieuws bedacht: een rietje ontwikkeld dat je hiervoor waarschuwt.

Wat begon als een schoolproject kan nu een heleboel mensen in het uitgaansleven gaan helpen. Drie studenten uit het Amerikaanse Miami hebben voor een schoolproject een rietje ontwikkelt dat van kleur verandert als er drugs in je drankje is gedaan. Het rietje moet ervoor zorgen dat je nooit meer bang bent dat iemand iets in je drankje doet. The Smart Straw, zoals het rietje heet, heeft zelfs de Business Plan Challenge van Miami gewonnen. Het product heeft dus alle potentie om op de markt te komen.

Hoe werkt het precies?

Het rietje verkleurt bij de twee meest voorkomende party drugs: GHB en ketamine. Het rietje wordt direct blauw als het met drugs in drankjes in aanraking komt. Holy sh*t. De drie studenten zijn de straw nu nog vooral aan het testen, en daarom is het nog niet bekend of het rietje ook daadwerkelijk op de markt zal komen. Wat ons betreft wel, want wat een goed idee is dit!

Check dit filmpje voor meer info over 'The Smart Straw'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie