3FM nieuws

Waarom de langverwachte Oasis-reünie dichterbij is dan je denkt

foto: Oass
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom de langverwachte Oasis-reünie dichterbij is dan je denkt

Het jarenlange conflict tussen Liam en Noel Gallagher dat Noord- en Zuid-Korea doen laten verbleken zorgt ervoor dat fans de hoop op een verzoening steeds meer opgeven. Maar, er lijkt nu tóch schot in de Oasis-zaak te zitten! En het heeft alles te maken met voetbal, meer specifiek, het succes van Manchester City in de Champions League.

Manchester City

In een inmiddels veelvuldig gedeelde tweet, laat voormalig frontman Liam Gallagher weten dat wanneer Manchester City de Champions League wint, Oasis weer bij elkaar zal komen om het te vieren: "If Man City wins the Champions League I call my brother and I bring back the fuckin band together LG X". Zowel Liam als zijn broer Noel zijn fervente fans van de club.

En de winst van Manchester City, komt realistisch dichtbij. Op 10 juni staat de club namelijk in de finale tegen Inter Milan. Wat mogelijk een verlies gaat zijn voor de Italianen, kan één van de grootste verzoeningen in de muziekgeschiedenis betekenen.

En dat voetbal en muziek hand in hand gaat in Engeland, is niet voor het eerst. Manchester United heeft Queen, Liverpool heeft The Beatles, en Manchester City zou Oasis kunnen hebben. De nummers van Oasis resoneren daarbij ook sterk bij de fans, die de teksten hebben omarmd als clubmuziek. Bij elke thuiswedstrijd in het Etihad Stadium wordt uit volle borst meegezongen met 'Wonderwall' en 'Don't Look Back in Anger'.

Echter, ligt het lot van een Oasis-reünie (gelukkig) niet enkel en alleen in handen van Manchester City. De geruchtenmolen is deze week ook nog een tandje harder gaan draaien aan de hand van een ander gegeven.

Knebworth

Er wordt gefluisterd dat Liam en Noel Gallagher serieus nadenken over een reeks grote concerten op Knebworth, in Hertfordshire in 2025. Er wordt namelijk gefluisterd dat er een idee is geopperd door Liam's agenten Wasserman voor vier grote concerten die in 2025 zullen plaatsvinden op de locatie. Een bron vertelde The Sun: "It’s very early days for the plan, and the proposed dates are a long way off. But if all members agree to do it, history will be made."

Liam en Noel traden eerder op voor een menigte van 250.000 mensen op Knebworth in 1996, wat uiteindelijk door verschillende redenen misschien wel het meest gedenkwaardige optreden van de band ooit was:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Blur verwacht een comeback

Oasis behoorde samen met Blur rondom de zelfde periode tot de grondleggers van de Britpop, wat overigens ook gepaard ging met de nodige strijd en rivaliteit. En ook Damon Albarn, frontman van Blur, heeft een duit in het zakje gedaan over een mogelijke Oasis-reünie. In een interview met The Sun geeft hij aan er geld op te hebben gewed: "I can guarantee they’re going to reform, in fact, I’ve put money on it. They’re brothers and it would be wonderful to see them reconcile."

Sowieso is het een mooie tijd om Britpop-fan te zijn, want ook Blur is bezig met een comeback na 8 jaar lang stilte.

Fingers crossed

Het is duidelijk dat de hoop op een Oasis-reünie springlevend is. Of het nu is vanwege het succes van Manchester City in de Champions League of het gestaag groeiende geruchtencircuit, fans hopen op een verzoening tussen de Gallagher-broers en een langverwachte hereniging van Oasis. Alleen de tijd zal uitwijzen of deze dromen werkelijkheid zullen worden en of we binnenkort weer kunnen genieten van de tijdloze muziek van Oasis.

Ster advertentie
Ster advertentie