3FM nieuws

Blur komt met nieuwe muziek na acht jaar

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Blur komt met nieuwe muziek na acht jaar

Goed nieuws voor alle Blur-fans! De band komt namelijk na acht jaar weer met nieuwe muziek: een album staat op de planning, en het eerste voorproefje in de vorm van het nummer 'The Narcissist' is vandaag uitgekomen.

Vervolg op The Magic Whip

Ja, 2015 is ondertussen alweer 8 jaar terug. Feel old yet? In 2015 kwam Blur met het album The Magic Whip, daarvan was 'Ghost Ship' de grootste hit. In juli kan je album The Ballad of Darren verwachten. Dit is album nummer negen van de band uit Londen.

Ben je jong en denk je 'Blur, nog nooit van gehoord?' In de jaren negentig was Blur samen met Oasis (weet je wel, van die ruziënde broers) de grootste roerganger als het ging om Brittpop. 'Song 2' en 'Girls & Boys' heb je vast wel eens gehoord. De frontman van Blur is Damon Albarn en die stond vorig jaar nog bij Down The Rabbit Hole op het podium met zijn andere act: Gorillaz. Weer wat geleerd.

Eerste voorproefje 'The Narcissist'

Kan je niet wachten om alvast te gaan luisteren? Vandaag hebben ze 'The Narcissist' uitgebracht en die kan je hieronder luisteren. Damon zegt hierover tegen Pitchfork: "This is an aftershock record, reflection and comment on where we find ourselves now."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op 27 juni doet de band een enorme reünie in de Ziggo Dome (en Pip Blom doet de support), op 21 juli komt het volledige album.

Ster advertentie
Ster advertentie