3FM nieuws

UK-band maakt 'verloren' Oasis-album met behulp van AI

foto: BEELD STEFAN DE BATSELIER_IDOLS
  1. Nieuwschevron right
  2. UK-band maakt 'verloren' Oasis-album met behulp van AI

De ontwikkelingen binnen AI (kunstmatige intelligentie) gaan momenteel zo razendsnel dat het bijna niet meer bij te houden is. En soms is dat eng, maar soms ook leuk! De mogelijkheden lijken eindeloos, zo dacht ook UK-band Breezer. Want waarom nog wachten tot de dag (die waarschijnlijk nooit komt) dat Liam Gallagher en Noel Gallagher weer door één deur kunnen en een nieuwe Oasis-plaat maken, als je het nu met behulp van AI zelf kan? Spoiler: Liam Gallagher approves!

Aisis - The Lost Tapes Volume 1

Fans smeken al jaren om een Oasis-comeback, toch lijkt de verzoening tussen de gebroeders Gallagher niet per se dichterbij te komen. Tijd om het heft in eigen handen te nemen, moet de UK-band Breezer gedacht hebben. Met behulp van de steeds beter wordende AI-technologie heeft de band namelijk de stem van Liam gekloond, en daarmee een nieuw een zogenaamd 'verloren' album van Oasis gecreëerd. Alles wat je verder hoort op de stem na, is zelf geschreven door Breezer.

De leden van Breezer beschrijven het project als een "alternatief-realiteit-conceptalbum". Het album geeft een idee van hoe de band vandaag de dag zou klinken als ze zouden samenkomen en nieuwe muziek zouden uitbrengen die past bij hun iconische geluid uit de jaren 90.

Het album heet AISIS (slim!) en valt onder 'The Lost Tapes Volume 1'. De reacties op het album zijn overwegend positief, en veel fans geven aan dat het stiekem eigenlijk beter is dan ze hadden verwacht. Ook heeft Liam Gallagher zelf via Twitter aangegeven onder de indruk te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je het zelf horen? Luister dan hier naar het volledige album en oordeel zelf:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie