3FM nieuws

Gitaar uit videoclip 'Smells Like Teen Spirit' van Kurt Cobain wordt geveild

foto: Kurt Cobain
  1. Nieuwschevron right
  2. Gitaar uit videoclip 'Smells Like Teen Spirit' van Kurt Cobain wordt geveild

Nirvana-fans opgelet: je kan nu meedingen naar de iconische blauwe gitaar uit de videoclip van 'Smells Like Teen Spirit'. De gitaar wordt namelijk volgende maand aangeboden bij het veilinghuis Julien's Auctions. Naast de beroemde gitaar worden nog andere bezittingen van Cobain aangeboden.

Fender Mustang

De echte fans weten dit natuurlijk allang, maar voor wie nog wat meer informatie nodig heeft: het betreft een linkshandige Fender Mustang, en is bespeeld door de handen van niemand minder dan Kurt Cobain in de 'Smells Like Teen Spirit'-videoclip.

Het was daarbij ook niet slechts een prop voor de clip, de Mustang was Cobain zijn favoriete gitaar: “I’m left-handed, and it’s not very easy to find reasonably priced, high-quality left-handed guitars. But out of all the guitars in the whole world, the Fender Mustang is my favourite.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Andere bezittingen van Cobain

Je moet er wel even je spaarpot voor leegtrekken, kenners schatten namelijk in dat de gitaar er voor zo'n $300,000 and $500,000 uit zal gaan. Er worden overigens ook andere bezittingen van Kurt Cobain aangeboden, namelijk zijn 1965 Dodge Dart (auto) en een van de tekeningen die hij ooit voor Michael Jackson maakte.

De items zijn onderdeel van de Julien's Icons and Idols: Rock 'N' Roll collection waarvan een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen die zich inzetten voor geestelijke gezondheid.

Ster advertentie
Ster advertentie