3FM nieuws

Alles wat je moet weten over Public Enemies: Jay-Z vs Kanye West

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles wat je moet weten over Public Enemies: Jay-Z vs Kanye West

Jay-Z en Kanye West zijn de rappers die ie-de-reen kent. Ze hebben zelfs samengewerkt, wat leidde tot een supertof album: Watch The Throne. En allebei zijn ze getrouwd met ontzettend succesvolle en bekende vrouwen. Er zijn dus veel gelijkenissen tussen de twee, maar de nieuwe documentaire Public Enemies laat zien hoe ingewikkeld de relatie van de twee rappers toch nog is.

Jay en Ye

In de documentaire is te zien hoe de twee over elkaar denken en hoe ze met elkaar omgaan. Mocht jij je dus al een tijd afvragen hoe het na Watch The Throne verderging met deze twee, dan is deze docu zéker iets voor jou. Heb je geen zin om 'm te kijken? Dan vertellen we je hieronder alles wat je moet weten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beste vriendjes?

Het duo gaat erg goed met elkaar om, zeker in de periode van Watch The Throne. Ze maken een geniaal album en zijn onafscheidelijk. Toch blijft de relatie tussen de twee behoorlijk moeilijk, er is sprake van een soort strijd. De documentairemaker hoopt de waarheid te vinden achter de relatie tussen de twee.

Creativiteit vs geld

In de documentaire draait het voornamelijk om de twee grootste concurrenten: creativiteit tegenover geld. Kanye zou de creatieve van het stel zijn, terwijl Jay-Z alleen maar aan geld kan denken. Kanye West kijkt toch altijd tegen Jay-Z op, waardoor de relatie altijd moeilijk blijft. Kanye krijgt namelijk nooit de erkenning waar hij naar op zoek is van Jay-Z.

Ruzie om Kim en politiek

De relatie van de rappers wordt allemaal nóg gecompliceerder wanneer Kanye een relatie krijgt met Kim Kardashian. Kanye zelf wordt een stuk bekender en populairder door de relatie. Beyoncé en Jay zijn echter niet bepaald gecharmeerd van Kim en nemen afstand. Vervolgens komt de bekende breakdown van Kanye naar voren. Hij laat duidelijk merken dat het niet écht chill is tussen hem en Jay-Z.

De documentaire laat ook zien hoe Jay-Z en Beyoncé sterk achter Hillary Clinton staan. Kanye West laat zichzelf juist zien met Trump. Volgens de documentaire is dat maar met één doel: de boel een beetje opnaaien. Wat Kanye daarmee aanricht had hij van tevoren niet voorzien. Er is dus een hoop te zeggen over de twee. De waarheid vindt de documentairemaker helaas (nog) niet, maar een mega interessant verhaal wél.

Ster advertentie
Ster advertentie