3FM nieuws

Weer een bewijs dat Beyoncé & Jay Z het machtigste koppel ter wereld zijn

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Weer een bewijs dat Beyoncé & Jay Z het machtigste koppel ter wereld zijn

Terwijl de hele wereld wacht op een geboortebevestiging van 's werelds meest besproken tweeling, dropt papa Jay Z effe een compleet nieuw album. En zoals dat in huize Carter-Knowles gaat is dit meteen maar gecombineerd met een bizar goede mediastunt.

Terwijl mama Bey de afgelopen maanden een tweeling aan het baren was, verkaste Jay Z samen met telg #1 Blue Ivy naar de opnamestudio. Met zulke getalenteerde ouders was het natuurlijk wachten totdat de vijfjarige voor het eerst haar muzikale genen zou gaan uitbuiten.

Blue Ivy als bonustrack

Op het nieuwe album 4:44 van Jay Z staat een bonustrack met wel een hele bijzondere featuring artist. De kleine Blue Ivy, die halverwege de track 'Blue's Freestyle/We Family' een eigen verse rapt. Het duurde afgelopen vrijdag zo'n tien seconden voordat het hele internet compleet ontplofte.

Perfect gepland

Maar dan nu de twist... Samen zijn Beyoncé en Jay Z meer dan één miljard dollar waard. Alles wat dit power couple doet is tot in de puntjes uitgewerkt. Je denkt toch bijna dat ze hun every move plannen met een team ter grootte van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (FYI: da's 435 man). Zo ook voor de lancering van Jay's nieuwste album.

Privé als ze soms zijn, wisten ze natuurlijk heel goed wat deze actie zou losmaken. Dus wat doe je dan? Dan maak je de track super-exclusief en alleen beschikbaar voor mensen die 'm fysiek in de winkel kopen. Maar 3FM, die track wordt dan toch binnen no time online gezet en massaal verspreid? Niet als Beyoncé en Jay Z de eigenaar zijn! Dan gaat er namelijk een groot alarm af in een kelder met 500 magische elfjes die overgaan tot paniekmanagement.

Hoe dan?!

Grapje natuurlijk. Maar hoe werkt het dan wel? Afgelopen vrijdag lekte er tijdens de release een video met Blue Ivy die haar stukje rapt. Die video werd door iedere nieuwssite overgenomen en opnieuw gedeeld, maar opeens... was 'ie OVERAL weg! Wij hebben redacteuren rondlopen waarvan er soms nog stééds genante Partyflock-foto's uit een vorig decennium opduiken. Hoe graag we die krengen ook van het internet af willen, het lukt met geen mogelijkheid. Hoe flikken Bey en Jay dat dan wel?

De oplossing

Oké, misschien zijn het niet 500 magische elfjes, maar het komt wel ongeveer op hetzelfde neer. Deze twee hebben waarschijnlijk een speciaal team voor dit soort zaken. Een online redactie die op zo'n belangrijk moment dag en nacht het internet afstruint om websites een rechtszaak aan hun broek te hangen als ze de video niet NU meteen offline halen. En geloof ons maar... Als je wordt gebeld door de advocaat van het meest machtige koppel op aarde, dan kun je niet snel genoeg in actie komen.

En dus snelt iedereen op dit moment naar de lokale platenzaak om 4:44 fysiek in huis te halen. KATSJING! Hoor je dat in de verte? Dat rinkelende geluid... Weet je wat dat is? Dat is de Dagobert Duck-kluis van Beyoncé en Jay Z die bijgevuld wordt. Oh ja, en het bijgebouwtje dat wordt aangelegd voor de moneys die ze binnenkort innen zodra de eerste tweeling-foto wordt verkocht.

Ster advertentie
Ster advertentie