3FM nieuws

Binnenkort gaat je telefoon op zwart tijdens het rijden

  1. Nieuwschevron right
  2. Binnenkort gaat je telefoon op zwart tijdens het rijden

Apple heeft bekend gemaakt dat je heel binnenkort geen gebruik meer kunt maken van je smartphone als je achter het stuur zit. Daar gaat een verbeterde versie van Siri voor zorgen.

Op 5 juni 2017 heeft het bedrijf met de wereld gedeeld dat iOS 11 een heleboel veranderingen met zich meebrengt. Een meer menselijke stem voor Sir,i maar ook een kenmerk die aanvoelt wanneer je aan het rijden. Dit betekent dat al je notificaties uitgeschakeld worden. Geen appjes, snaps en bellen achter het stuur!

Verkeersongelukken

Het is niet heel gek dat Apple plannen heeft om telefoongebruik achter het stuur tegen te gaan. In Amerika zijn in het jaar 2015 vierduizend mensen overleden door het 'afgeleid' rijden. Met de nieuwe functie van Apple kan je ook automatische berichten doorsturen naar je vrienden om ze te laten weten dat je dus aan het rijden bent en daarom niet reageert.

Het is belangrijk!

Op urgente berichtjes heeft Apple ook een oplossing. De ontvanger van het bericht kan namelijk aangeven of hij of zij jou echt nodig heeft op dat moment. Het blijft natuurlijk je eigen keuze of je gebruik maakt van de Apple functie.

Ster advertentie
Ster advertentie