3FM nieuws

Angelique over 'Je Bent Nodig' van Akwasi, Fresku en Typhoon

  1. Nieuwschevron right
  2. Angelique over 'Je Bent Nodig' van Akwasi, Fresku en Typhoon

3FM-dj Angelique Houtveen voelde het aan haar water: 'Je Bent Nodig' van Akwasi, Typhoon en Freksu past onwijs goed in deze tijd. Sinds deze week hoor je de track op 3FM. Ze vertelt waarom dit nummer nu extra relevantie heeft.

Uitspreken

Met het album Sankofa wilde Akwasi de Ghanese zon in Nederland laten schijnen. Het album kwam eind maart uit, voor de dood van George Floyd en de recente anti-racisme demonstraties, maar blijkt ook in deze tijd relevant.

Angelique: "In 'Je Bent Nodig' zingen de mannen dat elk mens in deze wereld nodig is. Laat je niet aanpraten dat je minder waard bent, jouw stem doet ertoe dus ga vol zelfvertrouwen staan. Akwasi is daar nu zelf het perfecte voorbeeld van, gaan staan voor waar je in gelooft, ook al heeft de wereld je aangepraat dat je minder waard bent. Hij vraagt je om mee te gaan in zijn wereld en nodigt je uit om ook in je kracht te gaan staan."

Ook zegt ze: "De woorden van Fresku zijn in dit nummer ook heel krachtig. Hij rapt: van twijfels neem ik afscheid, vergeef ons als we eventjes wat bitter en verhard zijn maar moeten we galant zijn? Naar een wereld die ons kleineerde van onze kracht profiteerde." Je hoort in deze tijd kritiek op de manier waarop soms wordt gesproken tijdens de anti-racisme demonstraties en online. Dat de toon te hard zou zijn. Met deze tekst zegt Fresku dat het niet zo gek is als het er even wat harder uitkomt. Zeker in deze tijd komen veel onderdrukte gevoelens naar boven. Het nummer heeft zo een mooie dubbele laag gekregen in deze tijd."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie